LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tebe tražimo

Rad u medijima dinamičan je i uzbudljiv; iskušati ga možete još za vrijeme studija

Do kraja mjeseca otvorene su prijave za obavljanje volonterske prakse na portalu Studentski.hr. Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo.

Do kraja mjeseca otvorene su prijave za obavljanje volonterske prakse na portalu Studentski.hr. Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo.

Da je rad u redakcijama vrlo dinamičan, ponekad zahtijevan, ali usprkos tome uzbudljiv, potvrdit će vam gotovo svi novinari i lektori koji rade u poznatim vam medijima. Ipak, oni svoj posao ni za što ne bi mijenjali. A zašto – sada i sami možete otkriti!

Volonterska praksa na portalu Studentski.hr

Naime, Centar za razvoj mladih otvorio je natječaj za popunjavanje praktikantskih pozicija u svojemu mediju – na portalu Studentski.hr. Kao što pruža priliku svim zainteresiranim mladima da sudjeluju u provedbi njegovih brojnih projekata, tako ih u ovom trenutku prima na volontersku praksu koju mogu obavljati kao novinari ili pak lektori. 

Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo, a još ni diplomu. Niti morate boraviti u Zagrebu, gdje je i sjedište ovoga medija – angažirati se možete i iz svojega doma. Potrebna vam je samo želja da dosad stečena znanja primijenite u praksi te da se prepustite vodstvu iskusnijih mentora koji će vas pripremiti za pravi posao. 

Kako se prijaviti?

Prijave za volontiranje već su u tijeku, a moguće su do nedjelje, 31. svibnja 2020, u 23:59. Zaprimaju se na e-adresi tebe.trazimo@cerm.hr.

U prijavi je potrebno poslati životopis (obvezno s kontakt podacima), motivacijsko pismo i naznaku pozicije za koju se prijavljujete. Dodatno, za poziciju novinara potrebno je priložiti 1 autorski članak na temu po izboru, a koja se tiče studenata. Za poziciju lektora potrebno je priložiti rješenje zadatka na poveznici.

Što vam novinarska i lektorska praksa donose?

Kada jednog dana s diplomom u ruci krenete u potragu za poslom, toj ćete diplomi moći priložiti i životopis popunjen relevantnim referencama. Iskustvo rada u mediju čini razliku između vas i niza drugih kandidata koji konkuriraju za određeno radno mjesto. Pa čak i kada se zaposlite, cijeli će vam proces uhodavanja biti znatno lakši – sa Studentskog.hr otići ćete bogatiji za sva potrebna vam znanja, s već stečenim iskustvom intervjuiranja, pripreme istraživačkih članaka ili pak s vještinom brzog uočavanja i prepravljanja pravopisnih i gramatičkih grešaka koje vam bodu oči.

Svjedoče navedeno i brojni naši bivši volonteri koji su za vrijeme studija odvajali po nekoliko sati tjedno za kreiranje i lektoriranje sadržaja ovoga portala, a danas su udobno smješteni u puno većim redakcijama. 

Iskoristite i vi svoju priliku – naučite nešto novo u dinamičnom okruženju s mladima s područja cijele Hrvatske, postanite kompetentniji kandidat za posao. Obećavamo da ćete se pritom dobro zabaviti i da ćete se još malo zaljubiti u novinarstvo i hrvatski jezik. Dodatne informacije možete pronaći na CERM-ovoj stranici Tebe tražimo.
FOTO: PIXABAY