LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarno djelovanje

Putem nove aplikacije „Crveni križ Zagreb“ moguće pomoći potrebitima

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju kako bi unaprijedilo humanitarne aktivnosti i olakšalo prikupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane i ranjive skupine.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju kako bi unaprijedilo humanitarne aktivnosti i olakšalo prikupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane i ranjive skupine.

Prepoznavši potrebu građana za pomaganjem socijalno ugroženim osobama i ranjivim skupinama, kako u kontekstu dobrovoljnog ulaganja vlastitog vremena, vještina i znanja, tako i kroz donacije financijskih i drugih materijalnih sredstava, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb razvilo je mobilnu aplikaciju koja olakšava i ubrzava prikupljanje humanitarne pomoći za najpotrebitije.

– Svjedoci smo kako su naši građani u jeku velikih kriza koje su nas zadesile, od poplava, migrantske krize, pandemije, potresa, do pojedinačnih tragedija, pokazali veliko srce i spremnost da pomažu ljudima u nevolji. Ipak, u današnjem užurbanom načinu života većina ljudi teško pronalazi vrijeme koje bi uložili u služenje zajednici na dobrobit potrebitih, a okolnosti vezane uz pandemiju stvorile su dodatne izazove. Razvijanjem nove mobilne aplikacije doskočili smo upravo tome. – poručuju.

Danas gotovo da i nema osobe koja ne koristi mobilni uređaj, a putem aplikacije Crveni križ Zagreb građani na jednostavan i brz način mogu sudjelovati u humanitarnim aktivnostima i iskazati svoju suosjećajnost i spremnost za pomoć. Mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo, a zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari. Velikodušnim i nesebičnim činom kao što je doniranje ne samo da pomažemo ljudima u potrebi, već i sami postižemo veći osjećaj rasta, svrhe i osobnog zadovoljstva.

– Crveni križ Zagreb uvijek je u pronalasku metoda kojima bi našim sugrađanima olakšali da na što kraći i brži način pomognu onima kojima je to najpotrebnije jer je vrijeme najvrjedniji i najoskudniji resurs kojim raspolažemo. Digitalnu aplikaciju kreirali smo kako bi ljudima dobrog srca koji su do sad nebrojeno puta pokazali humanost i osjećaj za potrebite olakšali da što prije i jednostavnije doniraju sredstva u odabrane namjene – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Aplikacija Crveni križ Zagreb na brz i jednostavan način omogućuje donacije u različitim željenim iznosima, za različite odabrane namjene, jednokratnom ili mjesečnim uplatama. Razvijena je za operativne sustave Android i iOS gdje je građani mogu pronaći i preuzeti na svoje mobilne uređaje.

FOTO: UNSPLASH