LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Biciklisti imaju svoje parkiralište

Prvi parking za bicikle u Zagrebu

LANAC za bicikle novi je projekt dviju mladih žena koji zagrebačkim građanima nudi bezbrižno parkiranje u samom centru grada.

LANAC za bicikle novi je projekt dviju mladih žena koji zagrebačkim građanima nudi bezbrižno parkiranje u samom centru grada.

U samom centru Zagreba, točnije između kina Europa i Gundulićeve ulice, u Obrtničkom prolazu nalazi se prvi parking za bicikle.

Izum je to koji još uvijek ne postoji u svijetu, a za njega su zaslužne Ivana Perišić i Maja Pleša koje su za potrebe projekta surađivale s Marinom Radovanom, dizajnerom biciklističke opreme.

Projekt je poznat pod nazivom „LANAC za bicikle“. Tako biciklisti prvi put imaju mogućnost ostavljanja svojeg bicikla na parkingu za samo dvije kune po satu, a postoji i mjesečna karta. Osim toga, biciklisti će na istom mjestu moći napumpati gume i oprati bicikl.

Ivana i Maja vjeruju da će korisnici svoje utočište u LANCU najviše prepoznati tijekom zimskih mjeseci, kada ih nemaju gdje smjestiti.

Parkiralište će raditi svaki dan od 8 do 23 sata, a uskoro će imati jednog djelatnika koji će obavljati manje popravke na vašem biciklu. Projekt ima i Facebook stranicu na kojoj možete pratiti dnevne novosti i pročitati sve o ideji. 

FOTO: VEČERNJI