LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inicijativa udruge Impress

Provodi se istraživanje o željama i potrebama mladih na području Bjelovarsko-bilogorske županije

– Ovim istraživanjem u dugoročnom i širem smislu želimo smanjiti broj mladih koji se iseljava iz ovog područja zbog nemogućnosti ostvarivanja adekvatnih životnih uvjeta. – ističu iz Impressa.

– Ovim istraživanjem u dugoročnom i širem smislu želimo smanjiti broj mladih koji se iseljava iz ovog područja zbog nemogućnosti ostvarivanja adekvatnih životnih uvjeta. – ističu iz Impressa.

Impress provodi istraživanje o potrebama i željama mladih na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Anketnom upitniku moguće je pristupiti na poveznici.

– Podaci prikupljeni u ovom istraživanju koristit će se za definiranje određenih i specifičnih potreba i želja mladih te će se na temelju njih predlagati i zagovarati nova rješenja na svim razinama. Također, prema prikupljenim podacima udruga Impress prilagodit će i organizirati svoje aktivnosti kako bi što bolje odgovorila na potrebe mladih. Ovim istraživanjem u dugoročnom i širem smislu želimo smanjiti broj mladih koji se iseljava iz ovog područja zbog nemogućnosti ostvarivanja adekvatnih životnih uvjeta. – pojašnjavaju predstavnici udruge.

Ističu da se i dugi niz godina zalažu za stvaranje prilika za mlade kojima će oni ostvarivati svoje težnje i ambicije, sudjelovati u kreiranju rješenja, zapošljavati se i raditi u svojoj zajednici, osnivati obitelji te u suradnji s institucijama mijenjati društvo u kojem žive na bolje. U tom smjeru, poručuju, nastavljaju i dalje.

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu IMPRESS, podsjetimo, osnovana je 2010. godine, a neformalno postoji još od 2008. godine na čelu s Tanjom Herceg.

– Udruga je osnovana s ciljem informiranja mladih o mogućnostima koje im se nude, o volontiranju i njegovim prednostima, o putovanjima, aktivnom građanstvu, sudjelovanju u društvu i zajednici u kojoj se nalaze, doprinosa zajednici kroz suradnju s različitim dionicima. Od samih početaka Udruga okuplja brojne entuzijaste i volontere koji žele pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj se nalaze. Kroz brojne aktivnosti formalnog i neformalnog obrazovanja, prikupljanjem novih znanja, vještina i iskustva, mijenjamo zajednicu – pomažući mladima da ispune svoje potencijale i budu pozitivan doprinos zajednici i svim generacijama. Sve aktivnosti Impressa besplatne su za sve generacije. Trud i rad Udruge isplatio se te od trenutka osnivanja pa do sada ima više od 2000 korisnika, više od 100 volontera, 23 zaposlene osobe, a trenutno su u procesu zapošljavanja još 3 osobe. – dodaju iz Impressa.

Napominju i da svoje aktivnosti provode na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Zagreba te da imaju podružnice u Gradu Daruvaru (prostori na adresama Ivana Zajca 3, Stjepana Radića 46) i Bjelovaru (Masarykova 8). 
FOTO: UNSPLASH