LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izborna skupština

Prorektor Šimpraga preuzeo vođenje Udruge inovatora Hrvatske

Iduće četiri godine mandat predsjednika krovne udruge inovatora obnašat će prorektor Sveučilišta u Zagrebu. Niz profesora izabran je u izvršni i nadzorni odbor.

Iduće četiri godine mandat predsjednika krovne udruge inovatora obnašat će prorektor Sveučilišta u Zagrebu. Niz profesora izabran je u izvršni i nadzorni odbor.

Jučer se održala Izborna skupština Udruge inovatora Hrvatske. Mandat predsjednika u sljedećem četverogodišnjem razdoblju obnašat će prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Njegov će zamjenik biti Zoran Barišić.

– Uz prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu za dužnost predsjednika Udruge natjecao se još jedan kandidat – prof. emer. Nedjeljko Perić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. U izbornom postupku prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga dobio je 20 glasova, a prof. emer. Nedjeljko Perić šest glasova. – ističu sa Sveučilišta u Zagrebu.

Izabrani su i novi članovi izvršnoga i nadzornoga odbora Udruge.

– Između ostalih, sa Sveučilišta u Zagrebu u nadzorni odbor Udruge izabrani su dekan Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije prof. dr. sc. Tomislav Bolanča i dekan Građevinskoga fakulteta prof. dr. sc. Stjepan Lakušić. U izvršni odbor Udruge izabrani su dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Dubravko Majetić, izv. prof. dr. sc. Zoran Vlaović s Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije i Franjo Benjak, mag. oec. s Tekstilno-tehnološkoga fakulteta. – dodaju.

Udruga inovatora Hrvatske krovna je udruga inovatora, a objedinjuje 18 udruga i saveza koji imaju oko 1500 članova. Uz to, njezini su članovi 11 inovativnih tvrtki, Sveučilište u Zagrebu i 11 njegovih sastavnica.

– Temeljni su ciljevi Udruge razvitak i unapređenje inovatorskoga pokreta i inovacijskoga sustava, promicanje inovatorske djelatnosti i intelektualnoga vlasništva te ostvarivanje boljega općega statusa, vrednovanja i nagrađivanja inventivnoga rada. Također, Udruga se zalaže za korištenje tehničkoga, gospodarskoga i drugog potencijala inovacija u svrhu jačanja kompetitivnosti i općega razvitka hrvatskoga gospodarstva. – pojašnjavaju predstavnici.

FOTO: PIXABAY