LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kvaliteta obrazovanja

Projektom vrijednim 4 milijuna kuna Vukovar bi trebao postati studentski grad i grad obrazovanja

Vrijednost projekta STEP UP iznosi skoro 4 milijuna kuna, a njime bi se trebalo unaprijediti i provesti stručnu praksu, omogućiti stjecanje vještina i veće šanse zapošljivosti za studente.

Vrijednost projekta STEP UP iznosi skoro 4 milijuna kuna, a njime bi se trebalo unaprijediti i provesti stručnu praksu, omogućiti stjecanje vještina i veće šanse zapošljivosti za studente.

STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse u visokom obrazovanju projekt je Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru za koji je Razvojna agencija Vukovar iz Europskog socijalnog fonda povukla 100% europskih sredstava. Ukupna je vrijednost 36-mjesečnog projekta 3 991 785, 30 kuna i provodi se u partnerstvu s Učilištem Studium te Ekonomskom školom Vukovar.

Cilj je projekta unaprjeđenje i provedba stručne prakse za studente Veleučilišta radi stjecanja praktičnih znanja i vještina, a samim time i povećanjem zapošljivosti. Iz toga logično slijedi da su ciljana skupina upravo studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima te studenti koji pohađaju stručnu praksu, ali tu su još i nastavno i nenastavno osoblje.

– Do sada smo skupa s Veleučilištem povukli sva sredstva koja su bila dostupna te nismo propustili niti jedan natječaj, a ovim će se projektom opremiti čitav jedan praktikum na Veleučilištu. Također, putem EU sredstava se Radnički dom prenamjenjuje u prostore Veleučilišta, a izgrađen je i studentski dom. U suradnji s Veleučilištem nastojimo Vukovar pozicionirati kao studentski grad i grad obrazovanja. – objasnila je direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Na mjesto voditelja Centra za razvoj karijere novozaposlena je jedna osoba, a upravo bi se kombinacijom provedbe stručne prakse i razvojem Centra trebalo osigurati sve ono navedeno kao cilj projekta. Dekan Veleučilišta istaknuo je da su visokoobrazovani stručnjaci budućnost Hrvatske i Europe pa je tako ovaj projekt ulaganje u budućnost:

– Krajnju korist ovoga projekta imat će zapravo poslodavci jer ćemo kroz ovaj projekt, koji omogućava stručnu praksu, obučiti mlade ljude koji će na tržište izaći potpuno stručni za posao koji se obrazuju. – rekao je dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička dr. sc. Željko Sudarić.

FOTO: FACEBOOK