LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važnost mentalnog zdravlja

Projekt „Bijeli ljiljani”: posjetite festival mentalnog zdravlja

Festival mentalnog zdravlja dirljivim pričama osvaja publiku.

Festival mentalnog zdravlja dirljivim pričama osvaja publiku.

Projekt Bijeli ljiljani jedan je od trenutno najaktualnijih događaja u državi. Naime, radi se o festivalu mentalnog zdravlja na kojem su predstavljeni štićenici Doma za odrasle osobe u Lobor-gradu, piše Journal.

Festival traje od 9. do 15. siječnja, a tijekom njega posjetitelji će imati priliku pročitati istinite i dirljive ispovijesti stanovnika doma za odrasle, koji se svakodnevno bore s problemima mentalnog zdravlja.
 


VEZANO: Hrvatska u svijetu: božićni festival s 5 milijuna svjetala u središtu pozornosti CNN-a


 

Dirljive životne priče 


Projekt je smješten u Zagrebu, u kući za ljude i umjetnost Lauba, a sama ideja projekta inspirirana je dokumentarnim filmom Bijeli ljiljani HRT-ove novinarke i psihologinje Antonije Čosić. U filmu se prikazuju štićenici doma, njihova svakodnevica i osobne životne priče. U sklopu projekta, film će biti emitiran 13. siječnja, u subotu, s početkom u 11:30 na HRT-u.

Duška Stepanov, zaslužna za slike na izložbi i jedna od idejnih začetnika cijele ideje, ponosna je na svoj rad koji je pridonio izložbi te smatra kako svatko ima pravo na ljubav i razumijevanje.
 

Isticanje važnosti mentalnog zdravlja


Festival je započeo različitim panelima ove srijede, 10. siječnja, a kroz cijeli tjedan održavat će se razni javni govori na temu mentalnog zdravlja. U sklopu projekta, u ponedjeljak,15. siječnja, od 10 do 19 sati održat će se besplatno psihološko savjetovanje koje vode psiholozi iz udruge Kako si.

FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA