LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Institut za stručno usavršavanje mladih

Projekt Aktivni za posao slavi rođendan: „Veselimo se nastavku i novim aktivnostima”

– Posebno zadovoljstvo nam je bilo dobivati povratne informacije od korisnika individualnih savjetovanja koji bi nam javili da im je odobren poslovni plan ili su se zaposlili. – javljaju iz Instituta.

– Posebno zadovoljstvo nam je bilo dobivati povratne informacije od korisnika individualnih savjetovanja koji bi nam javili da im je odobren poslovni plan ili su se zaposlili. – javljaju iz Instituta.

Već duže vrijeme izvještavamo o proteku projekta „AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ koji provodi Institut za stručno usavršavanje mladih. Pisali smo o otvorenom savjetovalištu čija je svrha pružanje podrške mladima u situaciji nezaposlenosti te najavljivali zanimljive radionice. Ovoga puta Instituta stižu odlične vijesti: 
– S ponosom možemo reći kako smo odradili uspješnu prvu godinu projekta. Posebno zadovoljstvo nam je bilo dobivati povratne informacije od korisnika individualnih savjetovanja koji bi nam javili da im je odobren poslovni plan ili su se zaposlili. – javljaju iz Instituta. 
Podsjetimo, korisnici kroz savjetovalište imaju na raspolaganju besplatne usluge individualnog savjetovanja bilo u području psihosocijalne tematike, bilo usmjereno na samozapošljavanje. Naime, kroz takva savjetovanja mladima se pomaže kreirati životopis i molbu, organizirati vrijeme, postavljati ciljeve i izraditi poslovni plan ili ih se pak informira i educira o tržištu rada te potiče i usmjerava u traženju posla.

Osim podrške usmjerene na zapošljavanje, moguće je dobiti i onu koja potiče osobni rast i razvoj, a pružaju ju psiholozi i psihoterapeuti pod supervizijom. 
– Takva savjetovanja obično dosta koštaju, dok je kod nas moguće dobiti uslugu besplatno. Primijetili smo kako je upravo to najtraženiji oblik usluge zbog čega planiramo u narednom periodu staviti naglasak na taj dio programa. – navodi voditelj projekta. 
Institut za stručno usavršavanje mladih provodi projekt u sklopu trogodišnjeg programa za razdoblje 2020. – 2023. godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Udrugu „Impress“ i Centar za razvoj mladih.
– Budući da je projekt u prvoj godini polučio dobre rezultate, veselimo se nastavku i novim aktivnostima koje će mladima omogućiti aktivno sudjelovanje u kreiranju svoje budućnosti. – govore iz ISUM-a.
Svi zainteresirani za individualna savjetovanja mogu se javiti putem e-mail adrese info@isum.hr te zakazati svoj termin, a na Facebook stranici Instituta za stručno usavršavanje mladih mogu pratiti obavijesti o budućim aktivnostima i radionicama, napominju iz Instituta.
FOTO: PIXABAY