LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Profesori iz Kansasa u posjetu Sveučilištu Sjever

Profesori sa Sveučilišta u Kansasu održat će javna predavanja za građane Koprivnice i Varaždina

Gosti sa Sveučilišta Kansas održat će niz predavanja namijenjenih prije svega studentima i nastavnicima Sveučilišta Sjever, no u sklopu posjeta Varaždinu i Koprivnici održat će i javna predavanja.

Gosti sa Sveučilišta Kansas održat će niz predavanja namijenjenih prije svega studentima i nastavnicima Sveučilišta Sjever, no u sklopu posjeta Varaždinu i Koprivnici održat će i javna predavanja.

Od ponedjeljka, 12. listopada, studenti i nastavnici Sveučilišta Sjever u Varaždinu i Koprivnici imaju priliku upoznati profesore jednog od prestižnih američkih sveučilišta - Sveučiliša u Kansasu. Gosti Sveučilišta tijekom ovog tjedna bit će izv.prof.dr.sc. Terry Koenig, izv.prof.dr.sc. Richard Spano i Sherry Warren, asistentica na Fakultetu socijalnog rada.

Gosti sa Sveučilišta Kansas održat će niz predavanja namijenjenih prije svega studentima i nastavnicima Sveučilišta Sjever, no u sklopu posjeta Varaždinu i Koprivnici održat će i javno predavanje pod nazivom Strengths Perspective: Power in the People (Perspektiva snaga: Moć u ljudima), u sklopu kojega će se održati i radionica Stress and Mindfulness (Stres i svjesnost).

U Sveučilišnom centru u Varaždinu predavanje će se održati u srijedu, 14. listopada 2015. godine s početkom u 13 sati u predavaonici UNIN2-110, a u Sveučilišnom centru u Koprivnici u četvrtak, 15. listopada 2015. godine s početkom u 11 sati u predavaonici A01.

Ulaz na oba predavanja je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Sveučilište Kansas jedno je od uglednijih javnih sveučilišta u SAD-u, član je prestižne Udruge američkih sveučilišta, u nizu područja rangirano je u Top 10 američkih sveučilišta, a pohađa ga 28 tisuća studenata raspoređenih u 5 kampusa odnosno sveučilišnih centara. Na Sveučilištu predaje više od 2600 nastavnika, a u svom sastavu ima 13 fakulteta na kojima studiraju studenti iz 105 država svijeta. 

Izv.prof.dr.sc. Koenig je dobitnica Fulbrightove stipendije u Kazahstanu, u sklopu koje je obavljala istraživanja ispitivanje uloge socijalnog rada u Središnjoj Aziji, a dio istraživanja provela je i u Italiji. Područja njezinog istraživanja i znanstvenog interesa su gerontologija, profesionalno i etičko odlučivanje u praksi socijalnog rada, žene i feminističke teorije, kvalitativne metode istraživanja te međunarodni socijalni rad.

Izv.prof.dr.sc. Richard Spano bavi se velikim rasponom tema u raznim akademskim područjima, a glavne su: dijete i socijalna skrb, udomiteljstvo, seksualno zlostavljanje; povijest socijalnog rada i socijalne skrbi te etika i moralne vrijednosti u praksi.

Doktorandica Sherry Warren u svom se radu uglavnom bavi međunarodnim socijalnim radom s naglaskom na Srednju Ameriku,  u sklopu čega je provela istraživanje u Guatemali za koje je dobila stipendiju te surađuje i s Dr. Edwardom R. Candom na području duhovnosti u socijalnom radu te na konceptu svjesnosti (mindfulness).