LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ponovno u crkvama

Prestaje se s online prenošenjem misa iz Sveučilišne kapele HKS-a

Održana su 44 online prijenosa misa iz Sveučilišne kapele HKS-a, a od ovog vikenda vjernici ponovno mogu i osobno otići u crkve.

Održana su 44 online prijenosa misa iz Sveučilišne kapele HKS-a, a od ovog vikenda vjernici ponovno mogu i osobno otići u crkve.

Uslijed pandemije koronavirusa Hrvatsko katoličko sveučilište prenosilo je euharistijska slavlja iz Sveučilišne kapele na YouTube kanalu. Budući da će se ona u crkvama diljem Hrvatske, prema odluci Stožera civilne zaštite, početi služiti s vjernicima od ovoga vikenda, 1. svibnja HKS prestaje s online emitiranjem.

– Zahvaljujemo svima koji su tijekom ovog kriznog razdoblja pratili svetu misu na našem YouTube kanalu. Ostvarili smo s 1. svibnjem ukupno 44 prijenosa. Ovom prigodom zahvaljujem našem sveučilišnom kapelanu vlč. Odilonu Singbou, kao i pročelniku Odjela za komunikologiju vlč. Jerku Valkoviću na predanom i svakodnevnom daru svećeničkog poslanja, a posebno zahvaljujem našem doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku s Odjela za komunikologiju koji je svojim zalaganjem i stručnošću omogućio ove prijenose i postavio visoke realizacijske standarde. Zahvaljujemo i ostalim medijima na izravnom prijenosu: Radio Mariji i Varaždinskoj televiziji te portalima Dnevno.hr i Bitno.net. Vjerujemo da smo i na ovaj način, uz sva ograničenja, pokazali blizinu članovima naše akademske zajednice i mnogima bili put do susreta s našim Gospodinom u zajedništvu njegova Duha u Crkvi. Kroz korizmu sve do vazmenog vremena svjedočili smo da je Bog s nama i da nas hrani svojom prisutnošću. Hvala vam svima koji ste i na ovaj način slavili Gospodina, našli izvor utjehe i snage u vjeri i bili u molitvi povezani s našim Sveučilištem. U nadi da ćemo se vidjeti i lice u lice, još jednom svima hvala i neka nam svima Uskrsli podari nade u svim našim životnim koracima. – rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor HKS-a.

FOTO: PIXABAY