LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tužna vijest

Preminuo je Mislav Bago

Mislav Bago dobitnik je niza nagrada za svoj novinarski rad.

Mislav Bago dobitnik je niza nagrada za svoj novinarski rad.

Preminuo je voditelj i novinar Nove TV Mislav Bago, Višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator pronađen je mrtav u Zagrebu, doznaje Index

Od nagrađivanog novinara opraštaju se kolege novinari: 

– Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas  izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit, napisali su njegovi kolege na Dnevnik.hr.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

FOTO: SCREENSHOT / DNEVNIK NOVE TV