LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KORUPTIVNA POSLA

Premijer u šoku zbog uhićenja Vican: „Vidjet ćemo što će biti, to mene jako iznenađuje“

Premijer Plenković bio je u šoku nakon saznanja o uhićenju bivše rektorice Vican, za čiji rad ima samo riječi hvale.

Premijer Plenković bio je u šoku nakon saznanja o uhićenju bivše rektorice Vican, za čiji rad ima samo riječi hvale.

Nakon završetka sjednice Predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković za medije je komentirao uhićenje Dijane Vican, bivše rektorice zadarskog Sveučilišta, piše Telegram. Novinari su ga upitali je li pogriješio kada ju je imenovao na čelno mjesto Povjerenstva o kurikularnoj reformi te je branio u sukobu s Blaženkom Divjak, piše Telegram.

Premijer je ostao zatečen pitanjem te je novinarima rekao da „miješaju kruške i jabuke“.

„Uloga koju je imala na čelu posebnog povjerenstva nema nikakve veze s njenom ulogom kao rektorice zadarskog sveučilišta. Rektore ne bira Vlada nego kolege u senatu Sveučilišta i to dva puta.” – rekao je premijer, prema Telegramu.


Nadodao je da nije očekivao uhićenje Vican te da je to iznenadilo sve koji ju poznaju. Ispričao je i da su nedavno bili zajedno na otvorenju jednog od izgrađenih objekata u Zadru, a u petak su bili na ručku namijenjenom svim članovima otočnog vijeća u Zadru.


 

„Dakle, njen doprinos razvoju zadarskoga sveučilišta, bilo da je riječ o programima, investicijama u infrastrukturu, je bio vidljiv, zavidnoga uspjeha. Imao sam dojam da je sve što smo zajedno radili išlo dobro. Podržavali smo te projekte. Ovo su neke stvari, iz mog kuta gledanja, veliko iznenađenje i nismo ni na koji način mogli imati informacija o svemu tome. Pa nje ni ministar Erlić koji se o tome očitovao. Ali, vidjet ćemo što će biti od svega toga”, objasnio je prema Telegramu.


 

Nije znao da su u kontaktu 


Nastavio je braniti Vican i njen rad u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, za koji kaže da ima samo riječi pohvale. Osvrnuo se i na njenu „suradnju“ s Josipom Rimac, koja ga je također šokirala jer prema njegovim riječima, nije imao ideju da postoji kontakt između njih dvije.

Premijer za sada nije htio donositi nikakve zaključke, a napomenuo je i da s Vican nije imao teme o tehničkoj provedbi posla, pa nije mogao slutiti na ovo.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA