LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijedni projekti

Predstavljeno je drugo izdanje brošure „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“ u Varaždinu

Predstavljeni su projekti vrijedni 65 800 tisuća eura, od kojih njih 33 dolazi iz osnovnih, a 14 iz srednjih škola.

Predstavljeni su projekti vrijedni 65 800 tisuća eura, od kojih njih 33 dolazi iz osnovnih, a 14 iz srednjih škola.

Predstavljeno je drugo izdanje brošure „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“, vrijedne  65.800 eura. Obuhvatila je projekte učenika osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, njih čak 33 iz osnovnih škola te 14 iz srednjih škola. Neki od njih su „Od konfuzije do inkluzije“, „Oko, ruka, nos – u parku je štos“ te „Čudesna STEMionica“.

Župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak ujedno uručio priznanja predstavnicima škola čiji su projekti ocijenjeni najuspješnijima.

Želja nam je bila na taj način potaknuti učenike, da već u školskoj dobi budu uključeni u razvoj svog mjesta, u osmišljavanje ideja i pokretanje inicijativa, da uočavaju nedostatke prostora gdje žive, ali isto tako da znaju istaknuti po čemu je taj prostor važan, objasnio je župan.

Za provođenje projekata svaka škola dobila je 1.400 eura, dok se većina projekata odnosila na područje ekologije, zaštite okoliša, te uređenje okoliša i školskog prostora, a slijede projekti iz područja civilnog društva, zaštite i očuvanja kulturne i tradicijske baštine, projekti kojima se promiče zdravlje, te oni koji se bave STEM područjem, digitalnim tehnologijama i slično.
 
FOTO: VARAŽDINA ŽUPANIJA, PRESS