LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

Predsjednik Sindikata ZET-a najavio porast cijene tramvajskih karata

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović smatra da bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna trebalo objediniti u kartu s jedinstvenom cijenom.

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović smatra da bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna trebalo objediniti u kartu s jedinstvenom cijenom.

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović jutros je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 najavio poskupljenje karata zbog rasta cijena energenata.

– Posve je jasno da će, s obzirom na cijene derivata, na cijene plina, građevinskog materijala, nekakvu puzajuću inflaciju, doći i da treba doći do korekcije cijena ZET-ovih karata, rekao je Jović za HTV. 

Dodao je da je za cijenu karte od 4 kune, koja je najprodavanija u ZET-u, moguće kupiti 0,33 litre benzina.

– Teško je izračunati koliko bi točno trebala biti karta, ali vjerojatno će se kretati negdje oko 8 kuna, što bi bilo otprilike realno s obzirom na trenutna poskupljenja, dodao je. 

Dodao je da bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna trebalo objediniti u kartu s jedinstvenom cijenom. Jović je rekao i da se subvencije ZET-a kreću u prosjeku od 500 do 700 milijuna kuna na godinu te da se subvencionira upravo razlika u kartama.

Nikad ZET neće imati kartu u realnoj tržišnoj cijeni jer bi ona apsolutno bila neprihvatljiva krajnjim korisnicima, dodao je, no ipak je istaknuo kako je cijena karte od 4 kune neodrživa. 

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR