LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Snalaženje u novoj okolini

Predavanje u Rijeci: Ukrajinskim državljanima predstavljene mogućnosti školovanja i zaposlenja

Ukrajinski studenti imaju priliku nastaviti studiranje, a postoje i razne mogućnosti kada je u pitanju školovanje odraslih.

Ukrajinski studenti imaju priliku nastaviti studiranje, a postoje i razne mogućnosti kada je u pitanju školovanje odraslih.

Nedavno je u riječkom Botelu Marina održano predavanje u svrhu predstavljanja poslovnih mogućnosti za sve ukrajinske državljane koji borave na području Primorsko-goranske županije.

Prorektorice s riječkog Sveučilišta, Marta Žuvić i Rajka Jurdana Šepić, održale su izlaganje o akademskom priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija. Također, ukrajinski studenti imaju otvorenu mogućnost nastavka studiranja, a za sve informacije mogu se javiti Sveučilištu u Rijeci.

Naše Sveučilište već je krajem 2. mjeseca otvorilo vrata studentima i znanstvenicima koji dolaze iz Ukrajine, u protekloj akademskoj godini radili smo sa sedam studenata i sedam znanstvenika - istaknula je Žuvić, prenosi Novi List.

Tijekom predavanja predstavljene su i opcije školovanja za odrasle te opcije zapošljavanja ukrajinskih državljana. O mogućnostima zapošljavanja govorila je Ana Lončarić iz Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok je Andrej Marušić, iz Ustanove Dante, predstavio prilike koje se otvaraju po pitanju školovanja odraslih.
FOTO: PIXABAY