LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NOVE PUBLIKACIJE

Pragma sutra predstavlja publikacije koje će biti dostupne u školama i učeničkim domovima

Pragma će sutra promovirati drugo izdanje obiteljskog priručnika koji nosi naziv „Pustolovina počinje“ te deseti školski kalendar naziva „Moranja“

Pragma će sutra promovirati drugo izdanje obiteljskog priručnika koji nosi naziv „Pustolovina počinje“ te deseti školski kalendar naziva „Moranja“

Pragma će sutra u Zagrebu od 18 sati u prostoru Studio Katrana, Radnička c. 27, promovirati dvije publikacije – drugo izdanje obiteljskog priručnika koji nosi naziv „Pustolovina počinje“ te deseti školski kalendar naziva „Moranja“. Također, Pragma će dodijeliti i devetu „Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“. Tema Nagrade je bila usmjerena novinarskim radovima koji istražuju utjecaj digitalizacije obrazovanja tijekom pandemije, s naglaskom na jačanje socio-emocionalnih vještina djece.

U drugom obiteljskom priručniku „Pustolovina počinje“ autorski tim kojeg čine Marija Granić, Nedjeljko Marković, Ivana Sučić i Ana Ugrina, bave se izazovima razvoja djece u razdoblju od osme do osamnaeste godine. Ovo razdoblje otvara najosjetljivija, a redovito i najvažnija životna pitanja i dileme kako za djecu i njihov budući razvoj tako i za njihove roditelje.

Školski kalendar „Moranja“, autora Marije Granić, Mirjane Soljačić i Nedjeljka Markovića, posvećen je crno-bijelom ili „sve-ili-ništa“ shvaćanju svijeta; „moranjima i trebanjima“ koje naš svakodnevni život čine teškim, a čitateljima ovim tekstovima dajemo prostor za jedan drugačiji pristup koji razvija socijalne i emocionalne vještine – u školi, na radnom mjestu ili u obitelji.

Obje publikacije su dostavljene u sve osnovne i srednje škole te učeničke domove u Hrvatskoj te su dostupne i online, na mrežnim stranicama Pragme.

Publikacije su tiskane uz potporu Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Grada Zagreba. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti Pragme. Dodjela Nagrade se provodi uz potporu Grada Zagreba.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA