LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sumnja na plagiranje

Poznato tko će provjeravati Mihanovićev doktorat za koji on tvrdi da je jedinstven

– Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima. – rekao je Mihanović za svoj doktorat koji će u narednih 60 dana provjeravati peteročlano povjerenstvo.

– Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima. – rekao je Mihanović za svoj doktorat koji će u narednih 60 dana provjeravati peteročlano povjerenstvo.

Već neko vrijeme javnost sluša o optužbama usmjerenima prema kandidatu za splitskog gradonačelnika Vici Mihanoviću kojega je portal Index.hr optužio za plagiranje svoga doktorskog rada. Kako smo jučer i najavili, odabrano je petero članova povjerenstva na Sveučilištu u Osijeku koji će se pozabaviti ovim problemom.
Vezano:
U priopćenju rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koje prenosi N1, stoji da se u Povjerenstvu sastavljenom od 5 članova na sjednici Senata održanoj 28. travnja 2021. godine nalaze sljedeće osobe:
  1. prof. dr. sc. Jadranka Deže, redovita profesorica u trajnom zvanju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek
  2. prof. dr. sc. Ljubica Ranogajec, redovita profesorica u trajnom zvanju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek
  3. prof. dr. sc. Mislav Ante Ozmanić, redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  4. prof. dr. sc. Marinko Jurčević, redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
  5. izv. prof. dr. sc. Ivan Šandrk Nukić, izvanredna profesorica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek.
Sporno Povjerenstvo mora u roku od 60 dana Sveučilištu podnijeti Izvješće o znanstvenoj procjeni doktorske disertacije dr. sc. Vice Mihanovića pod naslovom Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja, nakon čega će Sveučilište o odluci Senata izvijestiti javnost.

Mihanović tvrdi da je njegov rad jedinstven u Hrvatskoj i svijetu

Kandidat za gradonačelnika Mihanovića izjavio je, kako prenosi N1, da je skupio rekordan broj potpisa, što je dovoljan dokaz za podmetanja:
– Što se tiče portala Index koji je to pokrenuo, uključivši se u ovu kampanju i svrstavši se na stranu samo jednog kandidata, njima ću najbolje odgovoriti i na izborima i na sudu. Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. No, sve ćemo vidjeti na sudu i izborima.
Osvrnuo se i na povjerenstvo koje je formirano u Osijeku i rekao da treba pustiti njih da odrade svoj posao te dodao da je ogromna razlika između jedne rečenice i plagijata:
– Doktorat ima svoga lektora, to su čiste insinuacije. Svatko tko je radio doktorat zna kako to ide.
FOTO: FACEBOOK/VICE MIHANOVIĆ