LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priopćenje Porezne uprave

Poznato kada kreće isplata povrata poreza – mladi do 25 godina dobivaju puni iznos

Mladi u dobi do 30 godina mogu provjeriti svoje sandučiće jer bi ih ondje moglo dočekati rješenje o povratu poreza koji kreće već sljedeći tjedan.

Mladi u dobi do 30 godina mogu provjeriti svoje sandučiće jer bi ih ondje moglo dočekati rješenje o povratu poreza koji kreće već sljedeći tjedan.

Odavno je poznato da će mladi do 25 godina dobiti stopostotni povrat poreza na dohodak, dok će oni od 26 do 30 godina starosti dobiti 50% iznosa. Porezna uprava priopćila je, međutim, novu informaciju o isplati i otkrila da kreće već sljedeći ponedjeljak, 10. svibnja 2021.

Riječ je o izmjenama u okviru 4. kruga porezne reforme kojemu je cilj smanjenje poreznog opterećenja rada i stvaranje poticajnog okruženja za mlade kroz povećanje plaća, priopćava Porezna. Neki su iznos, odnosno privremeno porezno rješenje o povratu poreza, već dobili putem sustava eGrađani, dok je 48 586 rješenja otpremljeno Hrvatskom poštom. 

– Udio povrata poreza i prireza porezu na dohodak za mlade unutar posebnog postupka utvrđivanja godišnjeg poreza na dohodak za 2020. godinu iznosi gotovo 40% u odnosu na ukupan iznos povrata poreza i prireza porezu na dohodak za sve porezne obveznike – građane u posebnom postupku. – javlja Porezna.

​Isplate se vrše negotovinski na tekući ili žiro-račun otvoren kod poslovne banke, dok se iznimno povrat više uplaćenog poreza i prireza isplaćuje u gotovom novcu za porezne obveznike koji nemaju otvoren tekući ili žiro-račun kod banke, odnosno ako u trenutku izvršenja povrata poreza na dohodak ne ostvaruju primitke za koje postoji obveza isplate na račun.
FOTO: PIXABAY