LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Year in Search 2020

Poznato je što su Hrvati najviše guglali u 2020. – osim koronavirusa

Kako ispeći kruh, napraviti Dalgona kavu i kako nastaje potres samo su neke od informacija do kojih su Hrvati htjeli doći u 2020. godini, prema rezultatu liste „Year in Search 2020”.

Kako ispeći kruh, napraviti Dalgona kavu i kako nastaje potres samo su neke od informacija do kojih su Hrvati htjeli doći u 2020. godini, prema rezultatu liste „Year in Search 2020”.

Izašla je lista Year in Search 2020 koja prikazuje najguglanije recepte, TV-serije i aplikacije, vijesti te savjete pod Kako...? i ostale druge pretraživane pojmove u svijetu, ali i svakoj državi pojedinačno. U nastavku otkrivamo što se najviše pretraživalo kod nas i u svijetu.

Pojmovi

U svijetu je, očekivano, najguglaniji pojam koronavirus, nakon kojega slijede rezultati izbora, Kobe Bryant, Zoom i IPL. U Hrvatskoj je sljedeća situacija:
  1. koronavirus
  2. Google Classroom
  3. Office 365 za škole
  4. potres Zagreb
  5. Kobe Bryant.
Recepti

U svijetu su se najviše guglali recepti za Dalgona kavu, Ekmek, kruh od kiselog tijesta, pizzulahmacun. Hrvate je, pak, zanimao recept za kruh, palačinke, Dalgona kavu, musaku i pizzu.

TV-serije

Tiger King, Big Brother Brasil, La Casa de Papel, Cobra Kai i The Umbrella Academy bile su najtraženije serije u svijetu u 2020, dok su u Hrvatskoj najtraženije također La Casa de Papel, Ljubav osvetnika, Drugo ime ljubavi, Južni vetar i Broadchurch.

Aplikacije

Kod nas su se najviše pretraživale e-Propusnice, Zoom, aplikacija Andrija, aplikacija SuperSport i PBZ aplikacija. 

Događaji i vijesti

U Hrvatskoj je, možete pretpostaviti, najpretraživaniji potres, zatim slijede izbori u SAD-u, izbori, pojam Hrvatska – Portugal i Rukomet Euro. Od vijesti u svijetu najguglaniji su: coronavirus, election results, Iran Beirut i hantavirus.

Kako...?

Kada su u pitanju savjeti i upute, Hrvate je najviše zanimalo kako...:
  1. napraviti kvasac?
  2. napraviti sredstvo za dezinfekciju?
  3. do e-Propusnice?
  4. napraviti masku?
  5. nastaje potres?
  6. se moli krunica?
  7. ispeći kruh?
  8. izbijeliti jaja?
  9. glasati?
  10. manje misliti?
Cijeli popis možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY