LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kobne posljedice neprimjerene vožnje

Poznato je koliko bi mladić koji je usmrtio 20-godišnjakinju mogao biti u zatvoru

U slučaju da se dokaže da mladić nije bio svjestan ozbiljnosti posljedica svojih postupaka bit će osuđen na maksimalno 3 godine zatvora.

U slučaju da se dokaže da mladić nije bio svjestan ozbiljnosti posljedica svojih postupaka bit će osuđen na maksimalno 3 godine zatvora.

Vijest o tragičnoj smrti 20-godišnje Petre potresla je cijelu Hrvatsku, od nje su se opraštali studeni iz Studentskog doma Stjepan Radić, ali i brojni drugi. Prisjetimo se, ova je djevojka poginula jer je na nju naletio 21-godišnji motociklist koji je pretjecao kolonu vozila, a sada bi zbog toga mogao i do 8 godina biti u zatvoru, piše Index.hr.
Vezano: 
Naime, mladić je vozio bez vozačke dozvole i kacige, s njim se vozio još jedan mladić koji također nije imao kacigu, pretjecao je preko pune linije i udario pješakinju na obilježenom pješačkom prijelazu. Protiv njega podnesena je kaznena prijava, a za svoj postupak mogao bi biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 1 do 8 godina.

U slučaju da se utvrdi da je prometnu nesreću skrivio iz nehaja, odnosno da nije bio svjestan da su njegovi postupci mogli imati tako teške posljedice, neće dobiti više od tri godine zatvora, piše Index.hr. 

21-godišnjaku je, kako prenosi Index.hr, uzet uzorak krvi i mokraće te poslan na vještačenje kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili droga, što bi trebalo  biti poznato narednog tjedna, jednako kao i brzina kojom je vozio.
FOTO: PIXABAY