LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pravna bitka

Povreda intelektualnog vlasništva: Hrvat tuži Facebook zbog ukradene ideje

2015., hrvatski inovator poslao je Facebooku koncept donacija. Dobio je odbijenicu, ali su iz kompanije gotovo u potpunosti prekopirali ideju.

2015., hrvatski inovator poslao je Facebooku koncept donacija. Dobio je odbijenicu, ali su iz kompanije gotovo u potpunosti prekopirali ideju.

Hrvatski inovator iz Solina, Ljubomir Curkov, pokreće tužbu protiv Meta kompanija u čijem je sastavu i popularni Facebook. Naime, iz Facebooka su prije sedam godina Curkovu ukrali koncept donacija te je tako počinjeno kaznen djelo povrede intelektualnog vlasništva.

Sporne 2015., Curkov je Facebooku poslao razrađenu ideju o uvođenju donacija, a uz to je priložio i sve potrebne materijale, skice i crteže, prenosi RTL

Imao sam cilj približiti i omogućiti ljudima da lakše dođu do svojih ciljeva, bilo za školovanje, liječenje ili za osobne potrebe. Poslao sam Facebooku to 2015. i nakon 20-ak dana stiže odbijenica, i govore da ih ne zanima. Ali, zadržali su sve moje materijale, projekte, skice crteže i možda nekoliko mjeseci nakon toga moj su projekt objavili kao svoj. Rekao je Solinjanin za RTL Direkt.


Curkov se u nekoliko navrata pokušao nagoditi s Meta kompanijom, no ništa od toga nije urodilo plodom i sada kreće u pravnu bitku. 

Više sam razočaran u sam Facebook jer sam vjerovao da ćemo moći zajedno pomoći ljudima, ali eto, nasamaren sam od strane Facebooka. Sada tražimo pravdu i nadamo se da ćemo je ostvariti. - zaključio je Curkov.

FOTO: UNSPLASH