LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi turističko-pustolovni koncept

Pokrenuta crowdfunding kampanja „Staze su ljudi!”

Prikupljaju se sredstva za izradu mobilne aplikacije za stazu Via Adriatica koju bi ove godine mogao pohoditi rekordan broj hodača i biciklista.

Prikupljaju se sredstva za izradu mobilne aplikacije za stazu Via Adriatica koju bi ove godine mogao pohoditi rekordan broj hodača i biciklista.

U sklopu projekta Via Adriatica na platformi Croinvest pokrenuta je crowdfunding kampanja pod nazivom Staze su ljudi! – Budi i ti dio aVAnture! s ciljem prikupljanja sredstava za izradu mobilne aplikacije. Trajat će 30 dana.

Via Adriatica prva je hrvatska dugometražna pješačko-biciklistička staza, koja povezuje istarski rt Kamenjak s rtom Oštra na Prevlaci. Staza duga 1100 kilometara prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, značajne krajobraze i cijeli niz drugih zaštićenih područja i kulturnih dobara. Dotiče riječne tokove te sve priobalne planine i planinske masive. Kao takva predstavlja novi turističko-pustolovni koncept, koji su prepoznali planinari i zaljubljenici u prirodu iz Hrvatske i inozemstva. U 2020. godini pješačka je staza dobila je svoju biciklističku inačicu Via Adriatica Bike. – ističu pokretači crowdfunding kampanje.

Smatraju da je izrada all-in-one mobilne aplikacije logičan korak u razvoju staze, koju će, prema njihovim riječima, ove godine pohoditi rekordan broj hodača i biciklista.

– Preko aplikacije u svakom će se trenutku moći pristupiti ključnim informacijama o stazi, što će olakšati snalaženje i kretanje. Aplikacija će također biti namijenjena domaćim i stranim izletnicima, planinarima i turistima koji će preko nje dobiti informacije o kulturno-povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza. – pojašnjavaju.

Poručuju da je njena izrada nadilazi volonterski entuzijazam ljudi koji već pet godina grade Via Adriatica priču, stoga im je potrebna podrška u obliku donacija na poveznici.
FOTO: VIA ADRIATICA / PR FOTO