LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilazak hrvatskih otoka

Plivačko-edukativna avantura RokOtok završava životni projekt preminulog dječaka; traže se volonteri na otocima

Budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi, kao i svi koji su još uvijek djeca u duši.

Budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi, kao i svi koji su još uvijek djeca u duši.

RokOtok projekt je nastao u spomen na dječaka koji je sa svojim ocem planirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović Ribafish odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

– Doživio sam najgoru noćnu moru jednog roditelja. Dao bih sve na svijetu da ga mogu još jednom zagrliti. Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega – a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim.

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok. U prvoj ovogodišnjoj etapi plivačko-edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu obići će sedamnaest otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute. Zadao si je ozbiljan zadatak i, kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Cilj projekta jest podići svijest o važnosti vremena koje roditelji tijekom sporta i učenja provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo igrama i aktivnostima s roditeljima planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka – lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djeca bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi, kao i svi koji su još uvijek djeca u duši. S obzirom na financijsku i organizacijsku zahtjevnost projekta pozivaju se svi koji žele podržati ovaj projekt i pomoći u organizaciji i volontiranju na otocima da se jave na e-mail udrugarokotok@gmail.com. Više informacija nalazi se na službenoj stranici projekta

FOTO: DOMAGOJ JAKOPOVIĆ RIBAFISH