LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićno vrijeme

Ove godine nema klizališta na zagrebačkom adventu; evo što nas očekuje

Ove godine izostat će klizalište na Tomislavovu trgu, ali skulpture klizača bit će postavljene kako bi podsjetile na prošle advente kada je klizalište proslavilo zagrebački advent i postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova.

Ove godine izostat će klizalište na Tomislavovu trgu, ali skulpture klizača bit će postavljene kako bi podsjetile na prošle advente kada je klizalište proslavilo zagrebački advent i postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova.

Zagrebački advent i ove će godine tradicionalno početi paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu i prigodne rasvjete na Zrinjevcu u subotu, 27. studenog, piše HRT

Motiv ovogodišnjeg adventa tradicionalne su hrvatske igračke, a poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbene događaje. Program će trajati do 7. siječnja.

– Uistinu mi je drago da zagrebački advent ponovno polučuje ovako veliki interes, i uistinu se nadam da ćemo bez obzira na situaciju s pandemijom koronavirusa moći uživati u brojnim programima koje smo za ovu godinu pripremili s našim partnerima – rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Najavljeno je da je zbog nesigurnosti koju donosi epidemiološka situacija dio programa prebačen na virtualne platforme

– Pokušavamo malo disperzirati goste da se ne okupljaju na jednoj lokaciji, tako da će ugostitelji na svojim terasama moći ponuditi sve ono što misle da trebaju ponuditi u adventskom vremenu. Svaki tjedan će mijenjati ponudu kako bi bila što raznovrsnija, objašnjava Žakline Troskot – predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja.

Tema za ovu godinu – igračke i povratak u djetinjstvo

Uz koncerte i nastupe, uredit će se 15 lokacija na Gornjem i Donjem gradu. Ove godine izostat će klizalište na Tomislavovu trgu, ali skulpture klizača bit će postavljene kako bi podsjetile na prošle advente kada je klizalište proslavilo zagrebački advent i postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova.

Tunel Grič također neće biti ukrašen kao prijašnjih godina. Prvi put ove godine ukrasit će se i Mažuranićev trg.

U suradnji s hrvatskim dizajnerima odabrane su tradicionalne hrvatske igračke koje su izrađene kao ukrasi koji će se nalaziti na nekoliko lokacija u centru Zagreba, a iz Turističke zajednice grada Zagreba nadaju se da će to posjetitelje inspirirati da podrže hrvatske obrtnike i umjetnike te poklone igračke koje su oni proizveli za ovu prigodu najmilijima. 

Dan otvorenja

– Ove godine advent započinjemo 27. studenog, tradicionalno s paljenjem prve adventske svjećice u 17 sati uz prigodni program otvorenja. U 19 sati, ako to budu dopuštale epidemiološke mjere, upalit ćemo lampice na Zrinjevcu, odakle je 2010. godine zapravo i krenuo zagrebački advent – najavila je Bienenfeld.

FOTO: SARA BIUK / STUDENTSKI.HR