LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada za deficitarna zanimanja

Ovaj grad prvi put stipendira učenike: 50 mjesečnih stipendija

50 učenika deficitarnih zanimanja dobit će mjesečnu stipendiju od 60 eura.

50 učenika deficitarnih zanimanja dobit će mjesečnu stipendiju od 60 eura.

Ove će godine učenici iz Slavonskog Broda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja od Grada dobiti čak 50 mjesečnih stipendija. Ovo je prvi put da je raspisan Natječaj za prikupljanje zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Slavonskog Broda, a učenici i roditelji pozdravili su ovu inicijativu, piše Plus portal.

Stipendije se dodjeljuju učenicima ovih deficitarnih zanimanja: CNC operater, keramičar, vozač, medicinska sestra, farmaceutski tehničar, stolar, mesar i tako dalje.
 

„Stipendija će mi dobro doći radi daljnjeg školovanja jer ću možda upisati četvrtu godinu.“ – rekao je Ivan Mitrović, učenik trećeg razreda Industrijsko-obrtničke škole, smjer CNC operater, prema Plus portalu.


U četvrtak, 9. studenog, dodijeljeno je 30 stipendija, a očekuju se rezultati za njih još 20, najavio je gradonačelnik Mirko Duspara. Iz gradskog proračuna za stipendije izdvojeno je 30 000 eura, a 50-ero učenika primat će po 60 eura mjesečno.

Učenica Medicinske škole Lana izuzetno je sretna što će primati stipendiju, a novac će pametno iskoristiti.
 

„Vjerojatno ću sačuvati novac od stipendije za nešto što mi bude trebalo“, ispričala je za Plus portal.


Ovakva inicijativa daje vjetar u leđa mladim ljudima koji se bave deficitarnim zanimanjima, a gradonačelnik se našalio da se nada da će im stipendija poslužiti kao „džeparac”.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA