LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tebe tražimo

Otvorene prijave za volontersku praksu na portalu Studentski.hr i projektima Centra za razvoj mladih

Do 31. svibnja zaprimaju se prijave za volontersku praksu na različitim pozicijama pod okriljem portala Studentski.hr i Centra za razvoj mladih. Bilo da želiš biti novinar, lektor, suradnik za marketing, odnose s javnošću, multimediju i dizajnu, web-administraciju ili ljudske resurse – tebe tražimo!

Do 31. svibnja zaprimaju se prijave za volontersku praksu na različitim pozicijama pod okriljem portala Studentski.hr i Centra za razvoj mladih. Bilo da želiš biti novinar, lektor, suradnik za marketing, odnose s javnošću, multimediju i dizajnu, web-administraciju ili ljudske resurse – tebe tražimo!

Centar za razvoj mladih u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, koji provodi u partnerstvu s Općinom Dubrava, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisao je Natječaj za volontere. Prijaviti se mogu zainteresirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina s područja cijele Hrvatske.


Volontiranje u CERM-u

Suradnici novinari i suradnici lektori volontersku praksu obavljaju na portalu Studentski.hr. Novinari rade na kreiranju raznolikog sadržaja relevantnog za studente i mlade, dok se lektori brinu da on udovoljava standardima hrvatskog jezika.

Suradnici u području marketinga, odnosa s javnošću, multimedije i dizajna, ljudskih resursa i web-administracije daju svoj doprinos svim projektima Udruge kao što su primjerice spomenuti projekt JOB4ME, Maraton karijera, Studentsko natjecanje Pokretač, Čitaj, pitaj i drugi.

Osim prilike za stjecanje novih znanja i vještina izvan formalnih institucija obrazovanja te za njihovu primjenu u praksi CERM na zahtjev volonterima osigurava Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, koju mogu priložiti životopisu i na taj način – lakše doći do posla.


Što očekuje volontere?


Novinar

Redakciju čine novinari i kolumnisti na portalu Studentski.hr koji svakodnevno pripremaju vijesti i zanimljivosti relevantne studentima i mladima. Propituju aktualnosti, istražuju, intervjuiraju, a ponekad i skoknu na teren.

Lektor

Lektori se bave svakodnevnim lektoriranjem članaka, ali i objava na društvenim mrežama. Također, međusobno se savjetuju i komuniciraju te na taj način proširuju svoje znanje i rješavaju moguće nedoumice koje se mogu javiti tijekom i nakon lekture članaka. Prema potrebi organiziraju i predavanja i radionice za članove ostalih timova portala.

Suradnik za marketing

Suradnici u ovom području osmišljavaju i provode kampanje za promociju CERM-ovih projekata. Volonteri u ovom području imaju niz ideja, vole sve što je digitalno i koriste se alatima poput Google Analyticsa, Mail Chimpa i drugih. U CERM-u dobivaju početno znanje o internet marketingu, a radom na stvarnim projektima kontinuirano nadograđuju stečene vještine.

Suradnik za odnose s javnošću

PR-ovci svojim aktivnostima osmišljavaju i provode projekte i događaje za studente i mlade, pomno planirane i komunicirane prema svojoj ciljnoj skupini. Za svaki od projekata suradnici obavljaju temeljne PR-aktivnosti poput pisanja plana/strategije, kreiranja i slanja priopćenja i poziva za medije, gostovanja u medijima, praćenja objava i pisanja izvještaja.

Suradnik za multimediju i dizajn

Kada spominjemo M&D, onda mislimo na različite kreativce poput grafičkih dizajnera, fotografa, snimatelja i videoeditora. Suradnici u tim područjima brinu se o bazi fotografija našega portala Studentski.hr, snimaju i fotkaju sva događanja u udruzi CERM te osmišljavaju vizualna rješenja za sve naše projektne aktivnosti. Volonteri ovdje stječu osnove fotografiranja, snimanja i montiranja videosadržaja, koriste razne Adobe alate potrebne za grafički dizajn i sl.

Suradnik za ljudske resurse

Suradnik u području ljudskih resursa brine o  zadovoljstvu članova udruge i volontera. Izrađuje i provodi upitnike, obrađuje dobivene podatke te kreira izvještaje. Osim navedenoga, važan dio rada uključuje analizu obrazovnih potreba svih suradnika, sudjelovanje u osmišljavanju edukacija te organizaciji i provedbi sastanaka, radionica, druženja, teambuildinga. Neizostavan dio je i vođenje raznih evidencija, odnosno operativno praćenje rada svih suradnika.

Suradnik za web-administraciju

Volonteri web-administratori brinu se o održavanju CERM-ove web-stranice, o bazi podataka Udruge, redovito provjeravaju i ažuriraju informacije o studentskim institucijama i poslovima, kontroliraju oglase na portalu Studentski.hr, komuniciraju s korisnicima koji žele objaviti oglas ili se registrirati na portalu.


Kako se i dokad prijaviti?

Prijave za volontiranje moguće su od danas, 21. svibnja 2020, do nedjelje, 31. svibnja 2020, u 23:59, a zaprimaju se na e-adresi tebe.trazimo@cerm.hr.

U prijavi je potrebno poslati životopis (obvezno s kontakt-podacima), motivacijsko pismo i naznaku pozicije za koju se kandidat prijavljuje.

Dodatno, za poziciju novinara potrebno je priložiti 1 autorski članak na temu po izboru, a koja se tiče studenata. Za poziciju lektora potrebno je priložiti rješenje zadatka na poveznici. Sve dodatne informacije nalaze se na CERM-ovoj stranici Tebe tražimo!