LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmsko stvaralaštvo

Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival

2021. godine na Four River Film Festival pristiglo je čak 1415 filmova srednjoškolskih autora, a prijave su doputovale iz 99 zemalja sa svih kontinenata. 

2021. godine na Four River Film Festival pristiglo je čak 1415 filmova srednjoškolskih autora, a prijave su doputovale iz 99 zemalja sa svih kontinenata. 

Hibridno izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala 2021. godine završilo je s rekordnom gledanošću: više od 14 000 gledatelja pratilo je natjecateljski program (digitalno i fizički) uz ukupni doseg od više od 208 500 ljudi

U prilog rastu, razvoju i vidljivosti Four River Film Festivala svakako ide i podatak da je 2021. pristiglo čak 1415 filmova srednjoškolskih autora, a prijave su doputovale iz 99 zemalja sa svih kontinenata. 

Zato nam je jasno da ste jedva čekali ovaj dan – objavu otvaranja prijava za novo izdanje FRaMea i FRFF-a! Ako imate od 14 do 20 godina i film ste dovršili nakon siječnja 2020, svoje radove možete prijaviti do 1. lipnja na ovoj poveznici

Natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Broj prijava raste iz godine u godinu unatoč nepovoljnim i kriznim događanjima u svijetu te svjedoči o velikom interesu mladih filmaša za ove filmske događaje, kako u regiji tako i na međunarodnoj razini. Poimanje istih kao važnih platformi za rad, djelovanje, poticanje i daljnje motiviranje filmskog stvaralaštva mladih postaje važnije i zastupljenije nego ikad.

Festival i Revija održat će se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac te će ponovno zažutjeti Karlovac od 6. do 10. rujna 2022. godine.

Selekcijsku komisiju za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival čine dr. sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije te filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić. 

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kinodvorane. Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu FRaMe i FRFF poznati su po popratnim sadržajima kojima obogaćuju i podržavaju rad srednjoškolaca iz godine u godinu. U rujnu su sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu, znaju pobjednici dosadašnjih izdanja (redatelji, montažeri, snimatelji) koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

– S veseljem pripremamo nadolazeće izdanje, i jedva čekamo vidjeti što su nam pripremili naši mladi filmaši! Vidimo se na 27. Filmskoj reviji mladeži i 15. Four River Film Festivalu od 6. do 10. rujna 2022. godine u Karlovcu. – poručuju organizatori. 

FOTO: PRESS