LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uvođenje eura

Otvoren je natječaj za dizajn eurokovanica; predviđene i novčane naknade

Za izabrana rješenja predviđena je i novčana nagrada u ukupnom fondu od 500 000 kuna.

Za izabrana rješenja predviđena je i novčana nagrada u ukupnom fondu od 500 000 kuna.

Hrvatska narodna banka raspisala je otvoreni natječaj za izbor dizajna nacionalne strane eurokovanica. U natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni građani, državljani Republike Hrvatske.

– Natječaj obuhvaća izradu prijedloga dizajna naličja eurokovanica kojim će se prikazati motivi s obveznim elementima. Motivi za izradu dizajna naličja eurokovanica su geografska karta Republike Hrvatske za naličje kovanice od 2 eura, životinja kuna za naličje kovanice od 1 eura, Nikola Tesla za naličje kovanica od 50, 20 i 10 centi te glagoljica za naličje kovanica od 5, 2 i 1 centa. U pozadini svih motiva nalazit će se šahovnica, kao najupečatljiviji dio grba Republike Hrvatske – stoji u obavijesti Hrvatske narodne banke. 

Autori se na natječaj mogu javiti samostalno ili u koautorstvu s drugim fizičkim osobama. Rok za podnošenje prijedloga dizajna naličja eurokovanica je 15. rujna 2021. do 14 sati.

Za izabrano rješenje predviđena je i novčana nagrada. Naime, za tri najuspješnija prijedloga dizajna po pojedinom motivu isplaćivat će se naknada u ukupnom fondu od 500 000 kuna. Detaljne informacije dostupne su na stranicama Hrvatske narodne banke

FOTO: UNSPLASH