LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crna kronika

Otac mladića ubijenog u Irskoj još nije dobio tijelo: „Napali su ih jer su govorili zagorski.”

Otac apelira na državne organe i tvrdi da mu veleposlanstvo nije ni na koji način pomoglo, niti dalo prevoditelja, ni pravnu pomoć.

Otac apelira na državne organe i tvrdi da mu veleposlanstvo nije ni na koji način pomoglo, niti dalo prevoditelja, ni pravnu pomoć.

Prošla su već više od tri tjedna otkako je u Irskoj smrtno stradao mladić Josip Štrok, kada su njega i njegovog prijatelja Davida napali nasred ulice. Otac Nedeljko za RTL je progovorio o tome kako veleposlanstvo ne radi ništa i da svog sina još uvijek ne može sahraniti jer je tijelo i dalje u irskoj mrtvačnici.

Navodi da je sve papire koje je trebalo poslati u gradsku mrtvačnicu odradio on, odnosno David (mladić koji je bio s njegovim sinom, op.a.), a ne veleposlanstvo, niti država.

Podsjetimo, Josip i David napadnuti su po izlasku iz autobusa u Irskoj, a pretukla ih je skupina Iraca.
 

„To je mogao biti bilo koji stranac, a ispalo je da je Hrvat. Napali su ih jer ih nisu mogli razumjeti, jer su govorili zagorski.” – izjavio je Nedeljko.


I dok irska policija još uvijek riješava slušaj, otac Nedeljko nada se kako će sud odlučiti da se Josipovo tijelo pošalje u Krapinu gdje je živio, dok majka želi da tijelo ide u London. Zaključuje da na to ima pravo jer je kao samohrani otac dobio skrbništvo nad Josipom još dok je supruga napustila njega i sina koji je imao samo 12 mjeseci.
FOTO: RTL SCREENSHOT