LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni cilj ostvaren

Osječani dobili teniski teren koji će moći koristiti potpuno besplatno

Na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen je prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje.

Na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen je prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje.

Premier Tennis Show nije se održao ovog travnja, no to nije spriječilo da se na inicijativu tenisačice Donne Vekić izgradi javni teniski teren koji će biti besplatan za sve, i to zahvaljujući pokroviteljstvu Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora.
– Njegovo postojanje će obogatiti zajednicu, a pogotovo svako dijete koje želi igrati tenis i razvijati motoričke sposobnosti. Ovom inicijativom, Donna i njezin tim imali su jasnu viziju koja je postala stvarnost. Popularizacija sporta općenito te povećanje kvalitete života, misao je koja ih je dovela do uspješne i hvalevrijedne realizacije. Usvajanjem zdravih navika, kao što je sportska aktivnost, svako dijete ima priliku naučiti vrijednosti koje na kraju dana – grade karakter. – stoji u priopćenju.
Na otvorenju prvog javnog teniskog terena u Osijeku, prisustvovali su župan grada Osijeka Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, predsjednik DTT-a Igor Vekić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth te odgajatelj i voditelj sportskih aktivnosti Doma Klasje Darko Krstin.

FOTO: Samir Kurtagić
– Želim se zahvaliti našoj sportskoj ambasadorici Donni Vekić, koja već pune tri godine promovira Osječko-baranjsku županiju i svoj rodni grad Osijek. Obitelj Vekić prije svega ima želju i svijest o tome da želi pomoći Osijeku i tada nastaju projekti poput ovog. Nećemo stati na ovom jednom javnom terenu, nastavljamo i svake godine ćemo napraviti barem jedan, zajedno s Gradom Osijekom i županijom. Ove projekte radimo da bi generacijama iza nas, našim najmlađima, ostala prijeko potrebna infrastruktura, kako bi jednog dana mogli postati uspješni sportaši poput Donne, koja je jedini sportaš iz Osijeka i Osječko-baranjske županije s normom za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. – rekao je župan Ivan Anušić.
Na Donninu inicijativu organizirali su još prošle godine jedan humanitaran sportski događaj. Nastavili su to i ove godine, ali nažalost, zbog epidemioloških uvjeta nisu ga mogli realizirati, poručio je Igor Vekić i dodao:
– Obećali smo da ćemo humanitarni element i dio ove cijele priče ostvariti. Ideja je bila napraviti prvi javni teniski teren koji će biti besplatan, slobodan na korištenje, prije svega djeci i mladima, ali i svima ostalima, s ciljem popularizacije tenisa i sporta te u Osijeku stvoriti jedan dodatni sadržaj, koji će definitivno pridonijeti kvaliteti života u ovom gradu, na što smo posebno ponosni. Naše je srce puno. Hvala prije svega pokroviteljima, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku, hvala mnogim sponzorima koji su učestvovali u ovom projektu, posebno hvala cijelom Donninom timu i ljudima koji su ovo učinili mogućim, pogotovo u ovako kratkom roku. Stručnjaci smatraju da je ovo najbolji javni teniski teren u Europi. Od ovog trenutka želimo da što više korisnika uživa u ovom terenu. U devetom mjesecu nam je plan organizirati i egzibiciju s profesionalnim tenisačima, nakon povratka s US Opena i to na upravo ovom terenu.
Za korištenje ovog terena postojat će sustav rezervacije, kako bi svi mogli neometano igrati u svojem terminu, navodi se, a svoj termin moći ćete rezervirati preko službene stranice.
FOTO: SAMIR KURTAGIĆ