LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U organizaciji HGSS-a

Održava se prva utrka preživljavanja na Sljemenu

Uskoro se održava Sljeme Rescue Race. Prijave se primaju još danas.

Uskoro se održava Sljeme Rescue Race. Prijave se primaju još danas.

Prvi put u 72 godine postojanja HGSS omogućuje građanima da vide svijet njihovim očima i to organiziranjem utrke preživljavanja. Sljeme Rescue Race natjecanje održat će se 25. lipnja na Medvednici. Na natjecanju će sudjelovati pet ekipa po četvero ljudi, a sve sudionike očekuju i zanimljive nagrade, piše divan.fyi.

Prije samog natjecanja, prijavljeni timovi će proći kratku edukaciju o oživljavanju i transportu unesrećene osobe koju će im održati liječnici iz Komisije za medicinu spašavanja HGSS-a. Nakon toga, svaka ekipa će krenuti u potragu za unesrećenom osobom. Nakon što je pronađu, zadatak im je pokušati ju "oživjeti" i sigurno transportirati do cilja.

Tim koji prvi završi Sljeme Rescue Race osvojit će vrlo zanimljivu nagradu. Naravno, HGSS-ovci su mislili i na ostale sudionike, tako da sve ekipe čekaju pokloni koji će im dobro doći u raznim situacijama.

Sljeme Rescue Race natjecanje značajno je i zbog važnosti edukacije što većeg broja građana o načinu reanimacije ako se zateknu u takvoj situaciji. Ako ste ikad poželjeli biti dio HGSS-ove ekipe koja traga za unesrećenom osobom, medicinski je zbrinjava i transportira do tima hitne pomoći, sada je vaša prilika.

Prijaviti se možete još danas (15. lipnja) na email adresu mediji@hgss.hr.

FOTO: STUDENTSKI.HR