LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STOP DISKRIMINACIJI

Održana edukacija sa svrhom uključivanja ranjivih skupina u programe stručne prakse

Osim poslodavaca, na edukaciji su sudjelovali i stručnjaci koji se u svome svakodnevnom radu susreću s osobama iz ranjivih skupina

Osim poslodavaca, na edukaciji su sudjelovali i stručnjaci koji se u svome svakodnevnom radu susreću s osobama iz ranjivih skupina

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u srijedu je održana edukacija poslodavaca sa svrhom poticanja uključivanja ranjivih skupina u programe stručne prakse. Namjera je bila ukazati poslodavcima, ali i ostalim akterima društva, na probleme s kojima se suočavaju osobe iz ranjivih skupina tijekom obrazovanja te pri zapošljavanju.

Edukacija je imala svoje dvije tematske cjeline, a to su Senzibilizacija poslodavaca o pozitivnim učincima uključive stručne prakse na njihovo poslovanje i Interakcija poslodavaca i studenata (osvrt na specifične potrebe ranjivih skupina studenata).

Savjetnice pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Natalija Krajnović i Branka Meić Salie su prisutnima pojasnile s kojim se poteškoćama, predrasudama, ali i načinima diskriminacije osobe iz ranjivih skupina svakodnevno suočavaju, naglasivši kako pripadnici tih skupina također imaju i prava koja se još uvijek ne poštuju u dovoljnoj mjeri.

Predavačice su istaknule i koristi koje poslodavci, ali i društvo u cjelini, mogu očekivati uključe li ranjive skupine u proces obrazovanja te pruže li im priliku za zapošljavanje.

Osim poslodavaca, na edukaciji su sudjelovali i stručnjaci koji se u svome svakodnevnom radu susreću s osobama iz ranjivih skupina, kao i osobe s invaliditetom, koje su prisutnima govorile o vlastitim iskustvima.

Edukacija je održana u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“.