LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Od ljeta u Hrvatsku više neće pristizati cjepiva proizvođača AstraZeneca

Nakon lipnja istječe ugovor Europske unije s proizvođačem AstraZeneca nakon čega njihova cjepiva više neće pristizati ni u Hrvatsku.

Nakon lipnja istječe ugovor Europske unije s proizvođačem AstraZeneca nakon čega njihova cjepiva više neće pristizati ni u Hrvatsku.

Cjepivo proizvođača AstraZeneca više neće stizati u Hrvatsku jer nakon lipnja istječe ugovor EU-a s tim proizvođačem te daljnjih narudžbi neće biti do daljnjeg, rekao je europski povjerenik za unutarnje tržište Theirry Breton, piše 24 sata

Oni koji su se cijepili prvom dozom AstraZenecina cjepiva primit će i drugu dozu jer će za njih biti dovoljno cjepiva. Naime, u Hrvatsku će tijekom nekoliko intervala stići 2,7 milijuna doza cjepiva naručenih prošle godine, potvrdio je to za 24 sata ministar zdravstva Vili Beroš.

S obzirom na to da ljudi iskazuju nepovjerenje u to cjepivo, sudeći prema onome što je rekao ravnatelj Zavoda Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, pa se neki ne odazovu pozivu za cijepljenje, ostalo je viška cjepiva koje će poslužiti za docjepljivanje.

U Hrvatsku je do sada pristiglo oko 1,5 milijuna cjepiva, i to oko 900 tisuća Pfizera, 460 tisuća AstraZenece, 200 tisuća Moderne i 13 tisuća Johnsona, no iskorišteno je tek oko 70%.
FOTO: PIXABAY