LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neobična odluka

Od 1. siječnja zabrana prodaje pića na kioscima u Puli

Ovakva je odluka bez presedana u Hrvatskoj, a ostaje vidjeti koliko će se njome postići i hoće li se održati.

Ovakva je odluka bez presedana u Hrvatskoj, a ostaje vidjeti koliko će se njome postići i hoće li se održati.

Na sjednici Gradskog vijeća Pule donesena je neobična Odluka o komunalnom redu, kojom će se zabraniti prodaja bilo kakvog pića na kioscima.

Odluka je donesena još 23. studenog, ali je vlasnicima kioska dan rok za prilagodbu te će se tako rješenja početi izdavati 1. siječnja 2022. godine, piše Glas Istre.

Kao razlog donošenja ovakve neobične odluke navedeno je pomaganje ugostiteljskim objektima, odnosno zabrana konkurencije u vidu kioska.

― Grad Pula je pri utvrđivanju zabrane prodaje pića i kave u sklopu lokacija kioska za obavljanje djelatnosti prodaje duhanskih proizvoda vodio računa o tome da navedena prodaja u kioscima ne bi trebala ugrožavati rad u ugostiteljskim objektima u čvrstim građevinama, odnosno poslovnim prostorima u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost. Intencija Grada bila je da se obavljanje ugostiteljske djelatnosti usmjerava na kvalitetniju razinu, u okviru odgovarajuće opremljenih poslovnih prostora, čije funkcioniranje podrazumijeva i ulaganje znatnih sredstava u odgovarajuću ponudu te plaćanje propisanih pristojbi (spomenička renta i slično). Slijedom navedenog, želimo istaknuti da se Grad pri donošenju navedenih odredbi prvenstveno rukovodio potrebom da se osiguraju preduvjeti za postizanje adekvatne kvalitete ugostiteljske ponude te zaštite poslovnih subjekata u fiksnim objektima. ― objasnili su iz Komunalne palače za Glas Istre.

Radnici i građani Pule zasad imaju podijeljeno mišljenje o odluci Vijeća, a na kakav prijem će naići tek ostaje vidjeti.
FOTO: UNSPLASH