LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski filmski savez

Objavljeni rezultati Javnog poziva za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024.

Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odobrilo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 €.

Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odobrilo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 €.

Na Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. koji je 15. ožujka 2024. godine raspisao Hrvatski filmski savez temeljem Sporazuma o suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, zaprimljeno je 70 prijava.

O rezultatima je odlučivalo peteročlano Povjerenstvo u sastavu predsjednice Hrvatskog filmskog saveza dr. sc. Ane Đordić, više savjetnice za natjecanja i smotre pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivane Ivančić Medved, mentorice školske filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec Stojanke Lesički, više stručne savjetnice za filmsku pismenost pri Hrvatskom audiovizualnom centru Ingrid Padjen Đurić i članice Hrvatskog audiovizualnog vijeća Sanje Zanki Pejić.

Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odobrilo 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 €. Pod pojmom školske filmske družine obuhvaćene su filmske grupe koje djeluju kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. S obzirom na to da navedene družine nemaju status pravnih osoba, a škole koji su nositelji istih nisu registrirane za obavljanje audiovizualne djelatnosti, njima je onemogućena prijava na redovne natječaje Hrvatskog audiovizualnog centra. Stoga je javni poziv raspisan s ciljem izravne potpore školskim filmskim družinama u financiranju njihovih aktivnosti kroz proizvodnju audiovizualnih djela.

Svečano potpisivanje ugovora bit će održano u ponedjeljak, 6. svibnja 2024.godine u Matici Hrvatskoj, na adresi Trg J.J. Strossmayera 4, u 12.00 sati. Na sljedećim poveznicama možete pronaći popis odobrenih potpora te obrazloženje Povjerenstva.

FOTO: HRVATSKI FILMSKI SAVEZ, PRESS