LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Objavljena interaktivna mapa procijepljenosti prema gradovima i općinama

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno Grada Zagreba, prenosi HRT.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze, a mapu je moguće pogledati na poveznici.

Tamnocrvenim nijansama označeni su oni dijelovi Hrvatske s manjim postotkom procijepljenosti - do 19 posto, dok su dijelovi koji imaju nešto veću procijepljenost označeni nijansama narančaste - do 29 posto - i svjetlonarančaste - do 39 posto, a zatim žute - do 49 posto - i svjetložute - do 59 posto. Svjetlozelena boja predstavlja procijepljenost do 69 posto.

Prema prikazu na karti, najslabija procijepljenost u Hrvatskoj je u Vrhovinama u Lici - 17,92 posto, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - u Zrinskom Topolovcu - 18,47 posto i Đulovcu - 19.03 posto. U Splitsko-dalmatinskoj županiji najniža je procijepljenost u Dicmu - 19,15 posto, te Otoku - 18,67 posto.

Među četiri najveća hrvatska grada najvišu procijepljenost imaju Rijeka, 47,85 posto i Osijek, 47,65 posto, dok je Zagreb na 44,59 posto, a Split na 35,5 posto.
FOTO: UNSPLASH