LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organizacija nastave

Objavljen je dokument s detaljnim uputama za organizaciju nastave u školama

HZJZ i MZO objavili su upute za organizaciju nastave tijekom pandemije koronavirusa za školsku godinu 2021/2022.

HZJZ i MZO objavili su upute za organizaciju nastave tijekom pandemije koronavirusa za školsku godinu 2021/2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su upute za sprječavanje i suzbijanje koronavirusa vezano uz rad predškolskih ustanova te osnovnih i srednjih škola. 

U školama će biti nužno održavati fizički razmak pa se tako predlaže da se pri osnivanju skupina ili razrednih odjela osnuje skupina ili odjel približno jednakih veličina i sa što manjim brojem djece, odnosno učenika.

Maske su potrebne učiteljima, nastavnicima i odgojiteljima ako učenik razvije znakove bolesti tijekom boravka u ustanovi te i tom učeniku mora osigurati masku. Dijete se tada izolira u zasebnu prostoriju dok ne dođe roditelj ili staratelj. Učenici će morati nositi maske ako pohađaju 5. ili viši razred, ako ne mogu držati razmak od 1,5 metar. 

Što se tiče prakse i kliničkih vježbi, isto će se održavati uz stroga pravila koja su određena propisima i preporukama za određene ustanove i djelatnosti.
– Učenici moraju koristiti osobnu zaštitnu opremu i pridržavati se higijenskih mjera, kao i ostalih mjera, jednako kao i osoblje bolnica i domova i biti pod nadzorom osoblja. Broj učenika na praksi i vježbama morat će se ograničiti u skladu s mogućnostima osoblja da nadzire pravilno pridržavanje svih uputa od učenika. Na stručnoj praksi i praktičnoj nastavi u praktičnoj nastavi u pojedinim drugim djelatnostima, učenici se pridržavaju preporuka za tu specifičnu djelatnost. – stoji u uputama.
Detaljne informacije dostupne su na web-stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i na stranici MZO-a.
FOTO: PIXABAY