LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezaobilazna destinacija

Novo veliko priznanje: Zagrebački Advent uvršten na listu najboljih božićnih sajmova

Zagrebački Advent iz godine u godinu biva uvršten na brojne liste najljepših božičinih sajmova, što u Grad privlači brojne strane posjetitelje.

Zagrebački Advent iz godine u godinu biva uvršten na brojne liste najljepših božičinih sajmova, što u Grad privlači brojne strane posjetitelje.

Nakon sušnih pandemijskih godina, adventska događanja ponovno će preplaviti mnoge svjetske destinacije. Božićni sajmovi u pojedinim gradovima predstavljaju zasebnu turističku atrakciju i dobar se dio turista upravo iz tog razloga odluči na prosinačka putovanja.

Nadaleko poznati CNN i ove je godine sastavio listu najboljih božićnih sajmova u 2022. Na popisu su uglavnom nalaze europski gradovi, s izuzetkom Toronta i New Yorka. Uz Beč, Basel, Strasbourg, Bruxelles, Prag, Barcelonu, Firencu, Kopenhagen, Talin, Stockholm, Helsinki, Budimpeštu, Berlin i London, svoje je mjesto na prestižnoj ljestvici pronašao i Grad Zagreb.

Lako je vidjeti zbog čega je Zagreb tri godine zaredom proglašen za najbolju adventsku destinaciju. Hrvatska prijestolnica u vrijeme adventa zaista dobiva novu dimenziju. Tu se prekrasne žive jaslice, izrezbarene ledene skulpture, brojni glazbeni nastupi na otvorenom te pop-up barovi. Advent u Zagrebu ima i specijalan prostor namijenjen fuliranju, gdje ćete vidjeti brojene ljude kako plešu na ulici, uz hranu i glazbu uživo - ovako su iz CNN-a opisali zagrebački Advent.

Podsjetimo, najveselije doba u godini kreće 26. studenog, a u bogatom sadržaju posjetitelji mogu uživati sve do 7. siječnja iduće godine.



 
FOTO: UNSPLASH