LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sam je predložio novu ravnateljicu

Nova ravnateljica slavonske škole povukla tužbu protiv nastavnika optuženog za uznemiravanje

Unatoč nekoliko opomena i pritužbi 10-ak učenica, nastavnik optužen za seksualno uznemiravanje ostaje na radnom mjestu.

Unatoč nekoliko opomena i pritužbi 10-ak učenica, nastavnik optužen za seksualno uznemiravanje ostaje na radnom mjestu.

Sanja Spaić, v.d. ravnateljice Osnovne škole Blaž Tadijanović u Slavonskom Brodu, povukla je tužbu protiv nastavnika kojega je više učenica prijavilo za seksualno uznemiravanje, piše Telegram.

Time je poništila potez sada već smijenjene ravnateljice Veronike Čerenko protiv Sindikata hrvatskih učitelja koji je odbio dati suglasnost za redoviti otkaz profesora.

Učenice su se žalile da je profesor imao seksualne aluzije, odmjeravao učenice i komentirao fizički izgled te ih na drugi način uznemirivao, o čemu postoji pisana dokumentacija, no na kraju je utvrđeno da su djevojčice krivo shvatile njegovo ponašanje, dok je DORH-u poručeno da bi trebale očvrsnuti, piše Telegram.

Bivša ravnateljica smijenjena je 30. lipnja kada je na sjednici za isto glasalo četvero članova školskog odbora, dvoje je bilo suzdržano, a jedan član protiv. Inače presudio je glas upravo nastavnika optuženog za seksualno uznemiravanje, koji je ujedno predložio trenutnu privremenu ravnateljicu i donio pisanu suglasnost da se ona slaže sa stupanjem na tu funkciju.

Sporni je profesor već i prije optužbi imao tri pisane opomene za neprilično ponašanje i seksualno uznemiravanje, a dobio je i četvrtu. Ni to, ali ni optužbe 10-ak učenica nisu bile dovoljne da ne nastavi raditi u toj školi, piše Telegram.
FOTO: PIXABAY