LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online peticija Hameda Bangoure

Nevina, neponovljiva i čista Pahulja

Hamed Bangoura pokrenuo je online peticiju na web stranici pahulja.com kako bi proširio svoju ideju o ograničenju povlastica političke elite i promjenama u društvu.

Hamed Bangoura pokrenuo je online peticiju na web stranici pahulja.com kako bi proširio svoju ideju o ograničenju povlastica političke elite i promjenama u društvu.

Hamed Banogura pokrenuo je peticiju s nesvakidašnjim zahtjevima koji se tiču političke elite. Smatra da smo kao narod pokradeni, umorni, iscrpljeni, slomljeni. Zna da na vidiku nema vizije, a ni onih koji bi tu viziju mogli ostvariti. Iz navedenih razloga pokrenuta je inicijativa koja zasad ima šest ciljeva. Želi da se u Hrvatskoj organiziraju novi izbori na koje se ne bi smjela prijaviti nijedna politička stranka koja je trenutno aktivna, a od političara traži da na svoje djelovanje stave četverogodišnji dobrovoljni moratorij. To su dva najizraženija cilja od ukupno šest u početnoj fazi. Ostali ciljevi su sljedeći:

1) Stavljanje svih mandata nositelja zakonodavne i izvršne vlasti koji su dobiveni temeljem izbora na državnoj i lokalnoj razini na raspolaganje narodu RH.

2) Formiranje tehničke vlade, sastavljene od poštenih i sposobnih građana RH.

3) Dobrovoljni moratorij na djelovanje svim političarima koji su participirali u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim razinama od 1990. do 2013. godine

4) Osnivanje posebnog neovisnog tijela koje unutar godinu dana, temeljem zakonskih okvira, treba provesti poništenje sporne pretvorbe i privatizacije.

5) Podnošenje obvezujuće izjave kojom bi svaki budući političar svom svojom imovinom jamčio povrat sve nezakonito stečene imovine odnosno naknadu pronevjerenih javnih sredstava tijekom obnašanja svog mandata.

6) Ograničavanje obnašanja dužnosti budućim nositeljima zakonodavne i izvršne na najviše 2 mandata.

Kako bi se peticija što brže raširila u javnosti, Bangoura je osnovao web stranicu naziva pahulja.com. Na webu Bangoura objašnjava zašto baš naziv pahulja: „Vrlo jednostavno. Pahulja je nevina, neponovljiva, nježna i čista, baš kao što je velika većina nas. Pahulja je dječja radost, kao što i mi svi želimo radost i ponos naše djece jer smo učinili nešto za njihovu budućnost. Ali pahulja, po pahulja, iako nježna, može stvoriti dubok snijeg i lavinu. Tada one imaju snagu koja se ne može ignorirati.
Bangoura je na web stranici jasno istaknuo što želi postići okupljanjem Pahulja. Njegov krajnji cilj je omogućavanje higijenskog prostora za razvoj zdravog političkog društva u kojem bi se biračima vratilo povjerenje i promovirala demokracija koju su povlaštene garniture u proteklih dvadeset godina obezvrijedile.
Na kraju stoji jasna poruka: „Neka se glas naroda čuje, neka počnu padati Pahulje. I još nešto: Pahulje se ne dijele, one se okupljaju“.

Zbog velikog medijskog prostora koji je Hamed Bangoura dobio ovim pothvatom, a dijelom i zbog kreativnosti, pahulja.com svakim danom bilježi sve veći broj posjeta. U trenutku pisanja članka, stranica je zabilježila 13 905 registriranih Pahulja. Svatko s pristupom Internetu može postati Pahulja jednostavnim unošenjem osobnih podataka. Stoga, ako smatrate da je Hamed Banogura u pravu, želite mu pružiti podršku i proširiti njegovu ideju, registrirajte se i postanite Pahulja!

FOTO: SCREENSHOT: PAHULJA.COM