LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret Božiću

Nesvakidašnja zabava za sve uzraste u Zagrebu: božićni robot party!

Uživajte u toplim napitcima i kolačima koje će vam poslužiti vrijedne robotske ruke, otkrijte tajnu komunikacije robota i biljki te naučite upravljati bespilotnim letjelicama.

Uživajte u toplim napitcima i kolačima koje će vam poslužiti vrijedne robotske ruke, otkrijte tajnu komunikacije robota i biljki te naučite upravljati bespilotnim letjelicama.

Adventska groznica nije zaobišla ni robote ni dronove koji će u srijedu, 22. prosinca od 13 do 20 sati okupirati Centar za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18 te posjetiteljima posluživati tople napitke i božićne poslastice.

 

Odrasli posjetitelji će uživati u kuhanom ginu i domaćem vrućem ginu, za djecu organizatori pripremaju čajeve, a roboti će posluživati kolače.

 

Zaposlenici Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva će u adventskoj kućici ispred Centra posjetitelje upoznati s robotima Frankom, Pepperom, Kinovom i Schunkom koji će zasukati rukave kako bi zagrijali posjetitelje u ove hladne dane i uljepšali predstojeće blagdane.

 

Kako najavljuju organizatori, dok će posjetitelji uživati, robot Pepper će preuzimati narudžbu te je predati kolegama robotima koji će potom kolač posuti preljevom po izboru i dodati željeno piće.

 

Istovremeno će se ispred Centra održavati prezentacija rada robota namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će iz prve ruke saznati kako roboti mogu komunicirati s biljkama, a i naučiti čemu sve služe bespilotne letjelice.

 

Školarci će moći i provozati robote te izraditi 2D kartu ili pak saznati kako nas umjetna inteligencija na jeftin i ekološki prihvatljiv način može upozoriti o kvaliteti zraka, tla i vode u našoj okolini. Naučit će i kako međusobno komuniciraju roboti i biljke te kako se bespilotnom letjelicom može izraditi 3D model makete građevine.

 

Božićni robot party odvija se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Više informacija potražite na stranici Centra, a za radionice se možete prijaviti ovdje.

FOTO: PRESS