LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UDRUGA SVE ZA NJU

Nesebična pomoć: Onkološkim bolesnicama još na tisuće besplatnih psiholoških savjetovanja

Nakon ukupno prijeđenih 1090 kilometara tijekom protekla dva ljeta i 47 dana planinarenja Bruno i njegova supruga Maja završili su svoju akciju.

Nakon ukupno prijeđenih 1090 kilometara tijekom protekla dva ljeta i 47 dana planinarenja Bruno i njegova supruga Maja završili su svoju akciju.

Primopredajom čeka na ukupni iznos veći od 500 tisuća kuna Udruzi SVE za NJU, Bruno Šimleša je sa suprugom Majom završio veliku humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za psihološku podršku ženama oboljelima od raka.

Nakon ukupno prijeđenih 1090 kilometara tijekom protekla dva ljeta i 47 dana planinarenja Bruno i njegova supruga Maja svojom su akcijom omogućili više tisuća besplatnih psiholoških savjetovanja onkološkim bolesnicama.

Naime, Udruga već više od desetljeća pruža nužnu psihosocijalnu podršku ženama oboljelima od raka, organizira razne seminare i radionice, osigurava besplatan smještaj u Zagrebu za bolesnice tijekom primanja terapije, a korisnicama je Udruga dostupna i za pitanje ili savjet svakog dana u godini.

Najprije se želim zahvaliti Bruni i Maji koji nesebično pomažu brojnim bolesnicama te dižu svijest o važnosti svake vrste podrške u borbi s rakom, a posebice psihološke. Nakon dijagnoze mnogi oboljeli se osjećaju usamljeno, ali ovom humanitarnom akcijom mnogi vide da zaista nisu sami, da podrška dolazi iz svakog kutka Hrvatske te dobivaju ohrabrenje da okrenu naš telefonski broj i zatraže pomoć“, ističe Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Brunin i Majin pohod na prikupljanje pola milijuna kuna krenuo je prošle godine na rtu Kamenjak, a završio u u rujnu 2021. na Kninskoj tvrđavi. Godinu dana kasnije, Bruno i Maja upravo su s tog mjesta započeli ovogodišnju etapu akcije, a u 25 dana stigli su do najjužnije kopnene točke Hrvatske – Prevlake i tu završili svoju akciju.

Na svečanoj dodijeli donacije u Udruzi dočekalo nas je tridesetak korisnica, a kroz emotivni razgovor dobili smo potvrdu važnosti zašto ovo radimo, ali i veliku motivaciju za buduće avanture. Neizmjerno smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su podržali akciju i u ovim teškim vremenima donirali, ali i svima koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i pridružili nam se u planinarenju. Hvala na svakoj poruci ohrabrenja, komentaru, ali i tisućama poruka podrške svim oboljelima od ove teške bolesti, poručuje Bruno, koji već planira nove plemenite pustolovine.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA