LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IT-sektor

NEET akademija stvara vrhunske developere!

Inkubator za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut neprestano radi na poboljšanju IT-sektora u Dalmaciji.

Inkubator za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut neprestano radi na poboljšanju IT-sektora u Dalmaciji.

Završetkom druge po redu NEET akademije šibenski Trokut krajem lipnja promovirao je svoju drugu generaciju novopečenih developera. Na svečanoj promociji čak 17 mladih iz cijele Hrvatske dobilo je prigodne diplome (program prekvalifikacije za FULL – STACK developera), piše šibenski.hr.

Trokutov Digital NEET Academy 2.0, kao i onaj prvotni, nastao je u kuhinji ideja direktorice Diane Mudrinić, a namijenjen je pripadnicima NEET skupine – mladim nezaposlenim osobama koji nisu u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su bili zaposleni na neadekvatnim poslovima i željeli su promjenu u karijeri. Svih 17 polaznika koji su svoju prekvalifikaciju uspješno priveli kraju educiralo se besplatno posljednjih 6 mjeseci u šibenskom inkubatoru kombinacijom. Završenom akademijom polaznici su stekli osnovna znanja za poslove Full-stack developera, te su se kroz praksu upoznali s procesom razvoja aplikacije, testiranja, puštanja u produkciju i održavanja iste.
 
Iz prve ruke svoja iskustva podijelio je svježe promovirani Full-stack developer Tomislav Pandžić kojem je sudjelovanje u akademiji donijelo zaposlenje u IT-sektoru te otvorilo vrata za nove poslovne prilike. 

– Period prekvalifikacije na NEET akademiji uvijek će mi ostati u lijepom sjećanju – stekao sam nova prijateljstva i iskustva, te znanja i vještine koje su mi omogućile da odmah po završetku počnem raditi u IT-tvrtki. Naravno da je bilo i težih trenutaka kad je trebalo marljivo zapeti, no odustajanje nikad nije bilo opcija. Od srca želim zahvaliti mentorima, edukatorima i osoblju Trokuta koji su nam u svakom trenutku srdačno i pažljivo prenosili svoja poslovna i osobna iskustva i znanja. – poručio je Tomislav.

Promociji NEET-ovaca uz zamjenika šibenskog gradonačelnika Danijela Miletu te direktoricu Trokuta Dianu Mudrinić nazočila je i delegacija vodeće britanske tvrtke iz područja data sciencea Intuita Consulting koja je, kako doznajemo, već zaposlila dio polaznika sadašnje NEET akademije te će biti Trokutov partner na sljedećoj.
 
Diana Mudrinić kroz razgovor otkriva kako je jedna od vodećih britanskih tvrtki iz područja data sciencea Intuita Consulting nedavno otvorila svoju podružnicu upravo u Trokutu te je generalni partner Inkubatora na novoj akademiji za koju su nedavno otvorene prijave.

Data science jedna je od tehnologija budućnosti, a temelji se na analizi i spajanju velikih količina podataka. Koristi razne metode analiza za izdvajanje informacija i statistika iz brojeva, koje u konačnici tvrtkama značajno olakšavaju poslovanje.

– Iznimno smo zadovoljni  što se naša već druga po redu NEET akademija pokazala itekako uspješnom. Već duže vrijeme u razgovorima smo s partnerima s kojima smo zajednički razvili program za tehnologiju koju smo mi u Trokutu identificirali kao onu koja će nositi daljnji razvoj u IT-u, a to je upravo data science. Partner na ovoj akademiji je tvrtka koja definitivno drži jedne od najboljih uvjeta poslovanja na području data sciencea te nam je neopisivo drago što su prepoznali upravo Trokut i Šibenik kao idealno mjesto za razvoj u ovom dijelu Europe.

Ivan Šoda, jedan od mentora NEET akademije, kaže kako je u Šibeniku do prije koju godinu vladao nedostatak informatičkog kadra, a danas je zahvaljujući kontinuiranim edukacijama koje pružaju situacija znatno drugačija.

– Narednom prekvalifikacijom iz data sciencea ulazimo u treći ciklus NEET akademije koja se pokazala iznimno uspješnom. Cilj je dugoročno provesti što više akademija u različitim IT-područjima. Prekvalifikacijama koje smo organizirali broj razvojnih inženjera i programera je rastući, čemu u prilog ide i činjenica da su mjesta u Trokutovu zajedničkom radnom prostoru sva popunjena, a upravo dobar dio ljudstva čine ljudi izašli iz naših dosadašnjih akademija. Samim time naš centar je zbog odličnog networkinga i atmosfere postao nezaobilazno mjesto za sve one koje zanimaju osobni razvoj i IT-karijera. Trokut spaja ljude. – kroz smiješak zaključuje Šoda.

FOTO: UNSPLASH