LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na Europskom trgu

Ne propustite sajam i konferenciju „Dobar posao u Hrvatskoj”

Društveno poduzeće Fierce Women, udruga K-zona i ACT Grupa organiziraju konferenciju i sajam društvenih poduzetnika “Dobar posao u Hrvatskoj” na zagrebačkom Europskom trgu u petak, 27. svibnja s početkom u 10 sati.

Društveno poduzeće Fierce Women, udruga K-zona i ACT Grupa organiziraju konferenciju i sajam društvenih poduzetnika “Dobar posao u Hrvatskoj” na zagrebačkom Europskom trgu u petak, 27. svibnja s početkom u 10 sati.

Na zagrebačkom Europskom trgu u petak, 27. svibnja s početkom u 10 sati održat će se konferencija i sajam društvenih poduzetnika Dobar posao u Hrvatskoj pod organizacijskom palicom društvenog poduzeća Fierce Women, udruge K-zona i ACT Grupe.

Konferencijom o društvenom poduzetništvu i sajmu društvenih poduzetnika Dobar posao u Hrvatskoj želi se potaknuti razgovor o društvenom poduzetništvu te pružiti društvenim poduzećima prostor da predstave svoje proizvode i socijalne usluge što većem broju građana.

Tri panela na konferenciji o društvenom poduzetništvu

Konferencija Dobar posao u Hrvatskoj otvorit će se panelom Europski Akcijski plan za društvenu ekonomiju – što i kako u Hrvatskoj? na kojem će se predstaviti i raspravljati o Akcijskom planu za društvenu ekonomiju, rezultatima istraživanja Europski monitor društvenih poduzeća za Hrvatsku za razdoblje 2021-2022, te o preporukama i konkretnim akcijama koje su potrebne da se razvije poticajni ekosustav za razvoj društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. U panelu sudjeluju Jelena Anđelić (ACT Grupa), Davorka Vidović (Fakultet političkih znanosti), Tomislav Tomašević (gradonačelnik Grada Zagreba) ili Danijela Dolenec (zamjenica gradonačelnika), Dragan Jelić (državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike).

Drugi panel Sve moram sama okupit će male poduzetnice koje na tržištu nisu mogle pronaći rješenje za svoje potrebe pa su izmislile, a neke i patentirale proizvode koji su im trebali te ih učinile dostupnima i svima ostalima. U panelu sudjeluju Simona Augustić, Simona Fabijanović i Slobodanka Poštić.

Na trećem panelu naziva Odgovorno poslovanje i podrška poduzetnicima sudjeluju IKEA i Erste banka, društveno odgovorne kompanije s implementiranim društveno odgovornim poslovanjem, s ACT Grupom kao vodećom organizacijom za potporu impact orijentiranog poslovanja. Sudionici će raspravljati o akceleratorima, programima i potporama za društvena poduzeća i impact orijentiranim malim biznisima.

U panelu sudjeluju Tina Sirotić (Erste banka), Mihaela Kovaček Pejić (Ikea), Marina Škrabalo (Zaklada Solidarna) i Stjepan Mikec (ACT Grupa).

Sajam društvenih poduzetnika okuplja jedanaest društvenih poduzeća

Na sajmu društvenih poduzetnika proizvode i usluge predstavit će Humana Nova - socijalna zadruga koja zapošljava društveno isključene osobe koje od tekstilnih viškova stvaraju nove vrijednosti, a od novih materijala šivaju proizvode; Kalliopi – održivo društvo iz Gračaca koje zapošljava dugotrajno nezaposlene žene iz zajednice koje rade na proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih obućarskih proizvoda od najkvalitetnijih materijala; ZEZ – Zelena energetska zadruga čiji je cilj pomoći građanima u razvoju, investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije; ROUM – centar za spašavanje odbačenih predmeta gdje se Romi i umjetnici okupljaju kako bi metodom nadciklaže od otpada stvorili unikatne predmete za dizajn interijera.

Na sajmu će se tako naći i Fierce Women – društveno poduzeće osnovano s ciljem razvoja proizvoda i usluga koji promiču rodnu ravnopravnost i društvenu pravednost; ACT Printlab – neprofitno društveno poduzeće koji organizacijama civilnog društva i društvenim poduzećima nudi profesionalne, kvalitetne, inovativne proizvode i usluge; ACT Konto – neprofitno društveno poduzeće specijalizirano za pružanje stručnih i kvalitetnih knjigovodstveno-računovodstvenih usluga.

Uz spomenute, građani će se moći upoznati i s brendom ARYA, rođenim iz potrebe za adekvatnim rubljem nakon mastektomije; poduzećem HUKI specijaliziranim za organizaciju događaja, promociju poduzetništva i inovacija, razvoja društva i društvenih inovacija te edukaciju o novim i kreativnim načinima rješavanja suvremenih izazova; poljoprivrednom zadrugom Najbolje lokalno koja uključuje više od 25 proizvođača s preko 200 različitih proizvoda te poduzećem koje se bavi analizom, inovacijom, mjerenjem i upravljanjem pozitivnim društvenim utjecajem Impact house.

FOTO: PRESS