LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HAKOM objavio natječaj

Natječaj za izradu korisnih aplikacija

Ako ste vješti u izradi aplikacija, prijavite se na HAKOM-ov natječaj za izradu društveno korisnih aplikacija te na taj način pomozite i sebi i drugima.

Ako ste vješti u izradi aplikacija, prijavite se na HAKOM-ov natječaj za izradu društveno korisnih aplikacija te na taj način pomozite i sebi i drugima.

HAKOM je danas objavio peti javni natječaj za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 8. siječnja 2014. godine.

Prema pisanju ICT Businessa, izrada aplikacija je dio Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njihovom se realizacijom želi potaknuti razvoj širokopojasnog ekosustava u ruralnim područjima. Važno je spomenuti da će internetske aplikacije moći koristiti svi zainteresirani građani, bez obzira na područje na kojem žive.

Natječaj je objavljen za izradu sljedeće 2 aplikacije:

1. Internetsko oglašavanje za osobe s invaliditetom, čiji je cilj uspostaviti besplatan oglasni prostor za osobe s invaliditetom, osobito na području posebne državne skrbi, brdsko-planinskih područja i otoka, a sve kako bi lakše plasirali svoje proizvode i usluge. Uz to se aplikacijom želi potaknuti samozapošljavanje osoba s invaliditetom te njihovo veće uključivanje u informatičko društvo.

2. Edukacija nastavnika u školama namijenjena je organizaciji edukacije nastavnika u školama i ustanovama koje se bave prijenosom znanja iz osnova informatičke i digitalne pismenosti.

Sve ostale informacije o natječaju možete pronaći ovdje.

 

FOTO: HAKOM