LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija za mlade

Naglasak ovogodišnjeg Youth Speak Foruma na devetom cilju održivog razvoja

– Ideja je kroz koncept Inspire, Engage, Act mladima pružiti priliku stjecanja praktičnih znanja i ohrabriti ih u aktivnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. – kažu iz AIESEC-a. 

– Ideja je kroz koncept Inspire, Engage, Act mladima pružiti priliku stjecanja praktičnih znanja i ohrabriti ih u aktivnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. – kažu iz AIESEC-a. 

Najveća svjetska organizacija mladih AIESEC i ove godine organizira konferenciju Youth Speak Forum s ciljem okupljanja mladih ljudi te njihova sudjelovanja na brojnim edukacijama s područja UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja. Ove će se godine održati 1. lipnja s početkom u 10:00, a moći će se pratiti na Facebook stranici AIESEC Croatia.

– Ove godine, u kontekstu sve intenzivnijeg tehnološkog razvoja i zamaha četvrte industrijske revolucije, naglasak je na devetom cilju održivog razvoja – industrija, inovacije i infrastruktura. Ideja je kroz koncept Inspire, Engage, Act mladima pružiti priliku stjecanja praktičnih znanja i ohrabriti ih u aktivnom ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Kroz 2 panela mladima će stručnjaci iz polja umjetne inteligencije približiti teme poduzetništva, inovacija, razvoja i mogućnosti umjetne inteligencije te njezinu implementaciju u poslovnom svijetu. – kažu iz AIESEC-a

Panelisti prvog panela su Maja Bujas, Blaž Časar, Mislav Malenica i Marin Bek. Organizatori pojašnjavaju čime se bave:

– Maja Bujas, hrvatska femtech inovatorica, izumila je me.mum uređaj za određivanje plodnih dana.

Blaž Časar voditelj je marketinga i odnosa s javnošću u Centru umjetne inteligencije Lipik.

Mislav Malenica je AI-inženjer, poduzetnik i stručnjak u području umjetne inteligencije, strojnog učenja, teorije igara i modeliranja ljudskog ponašanja. Predsjednik je Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i direktor tvrtke Mindsmiths. U svojih 16 godina iskustva u polju umjetne inteligencije prvo je radio kao znanstveni novak na Institutu Ruđer Bošković, a kasnije u startupima koji razvijaju umjetnu inteligenciju.

Marin Bek diplomirao je industrijsku automatizaciju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Karijeru je započeo kao inženjer u tvrtkama Bosch i AVL, nakon čega je osnovao svoju prvu tvrtku u Americi na području podvodne robotike. U međuvremenu se vratio u Hrvatsku, gdje je prije 6 godina osnovao tvrtku Kraken d. o. o., specijaliziranu za distribuirane IT-sustave, obradu podataka i strojno učenje. Danas je suosnivač tvrtke Ascalia, kojoj je misija smanjenje potrošnje energije i optimizacija utroška energije u gradovima i industriji. Ekspertiza su mu IoT sustavi, arhitektura velikih sustava za obradu podataka u realnom vremenu i integracija algoritama strojnog učenja u svakodnevne procese.

U drugom panelu sudjeluju Gordan Kreković, Ivana Mandušić Hrupački, Josip Kelava i Hajdi Ćenan

– Gordan Kreković direktor je poduzeća Visage Technologies, specijaliziranog u području računalnog vida koje razvija tehnologiju za praćenje, analizu i prepoznavanje lica te sudjeluje u razvoju sustava računalnog vida za automobilsku industriju.

Ivana Mandušić Hrupački diplomirana je ekonomistica s više od 15 godina iskustva u telekom industriji, u područjima razvoja proizvoda u marketingu, razvoja korisničkih kanala podrške s naglaskom na digitalno korisničko iskustvo, te u području poslovne i digitalne transformacije, agilnog načina rada i strategije.

Josip Kelava voditelj je digitalne transformacije i digitalizacije tvrtke Tokić d. o. o. Po struci je informatičar s dugogodišnjim, internacionalnim radnim iskustvom. Bilježi više od 8 godina iskustva u raznim industrijama, kao što su telekomunikacije, marketing i cloud usluge. Trenutno mu je u fokusu automatizacija poslovnih procesa, digitalni produkti te primjena umjetne inteligencije u svakodnevnom poslovanju.

Hajdi Ćenan bila je izvršna direktorica marketinga i rirektorica turističkog izdavaštva u Europapress holdingu (danas Hanza Media) i izvršna direktorica DRAP-a, najnagrađivanije digitalne marketinške/tehnološke/inovacijske agencije u Hrvatskoj. Trenutno je suosnivačica i CEO svojeg najnovijeg pothvata – AI-startupa airt koji omogućava bankama da jednostavno i brzo primijene i koriste moć umjetne inteligencije na svojim podacima. Također je i jedna od suosnivačica udruge PWN Zagreb, koja promiče jednakost i rodnu ravnotežu u leadershipu, kao i potpredsjednica Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, a, prema časopisu Lider, jedna je od 100 najvažnijih hrvatskih STEM-poduzetnika. – navode organizatori.

FOTO: AIESEC CROATIA