LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Slobodan ulaz studentima

Na Velesajmu će se održati prvi kongres sportskog turizma u Hrvatskoj

U dva dana intenzivnog i radnog programa, predavanja će održati renomirani predavači i panelisti - znanstvenici, sportaši, sportski stručnjaci, predstavnici medija, turistički djelatnici i organizatori sportskih manifestacija.

U dva dana intenzivnog i radnog programa, predavanja će održati renomirani predavači i panelisti - znanstvenici, sportaši, sportski stručnjaci, predstavnici medija, turistički djelatnici i organizatori sportskih manifestacija.

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 26. i 27. studenog 2015., pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba održat će se prvi kongres sportskog turizma u Hrvatskoj. S njime će započeti intenzivan razvoj hrvatskog turizma, a budući da je cilj edukacija mladih generacija, organizatori kongresa osigurali su slobodan ulaz studentima uz ispunjenu prijavnicu koju možete pronaći ovdje

Partneri kongresa su Institut za turizam, Hrvatski olimpijski odbor, Ekonomski i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Zbog iznimnog zanimanja za temu i u želji za konkretnim organizacijskim učinkom, formirana su zanimljiva i edukativna predavanja. 

U dva dana intenzivnog, radnog programa predavanja će održati renomirani predavači i panelisti - znanstvenici, sportaši, sportski stručnjaci, predstavnici medija, turistički djelatnici i organizatori sportskih manifestacija.

Program prvog kongresa otvara promišljanje o sportu u Hrvatskoj kao industriji, generatoru turizma i gospodarstva. Predavanja na znanstvenoj, istovremeno i stručnoj razini, povjerena su renomiranim autorima, uglednicima međunarodnog autoriteta, ostvarenih poslovnih rezultata u realnom sektoru. 

- Putem razvoja natjecateljskog sportskog turizma, ljetnog i zimskog sportsko-rekreacijskog turizma, zdravstvenog i wellness turizma, u suradnji znanstvenika, sportskih i turističkih stručnjaka moguć je intenzivan razvoj turizma kroz godinu. Istovremeno, i gospodarstva svih hrvatskih regija, posebno Slavonije, Like, Gorskog kotara, zaleđa Dalmacije i otoka - kazala je Sunčana Matić iz agencije LUX, organizator manifestacije.

Osim edukacije mladih generacija, ciljevi kongresa su i formiranje nove slike Hrvatske kao zdrave nacije i sportskog turističkog odredišta, rast sportske industrije kao važnog gospodarskog sektora u Hrvatskoj i EU. Također, važno je i predstaviti potencijale Hrvatske za razvoj sportskog turizma i potencirati intenzivan razvoj hrvatskog turizma putem dodanih sportskih vrijednosti - rekreacijske, zdravstvene i kulturne ponude, organizacije kvalitetnih sportskih sadržaja, moderne promocije turizma i sporta u medijima.

FOTO: FACEBOOK