LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
23. svibnja

Na Algebri se održava konferencija „Igrama do karijere”, koja će predstaviti i novi studijski program kao odgovor na potrebe tržišta

Na Algebri će se 23. svibnja održati konferencija „Igrama do karijere”, a na istoj će se predstaviti i novi prijediplomski program Razvoj računalnih igara te potpisati sporazum o suradnji s tvrtkama u kojima će studenti obavljati stručnu praksu.

Na Algebri će se 23. svibnja održati konferencija „Igrama do karijere”, a na istoj će se predstaviti i novi prijediplomski program Razvoj računalnih igara te potpisati sporazum o suradnji s tvrtkama u kojima će studenti obavljati stručnu praksu.

Algebra organizira konferenciju pod nazivom Igrama do karijere, na kojoj će se prvi put predstaviti njihov novi prijediplomski studij Razvoj računalnih igara. Naime, konferencija će se održati na zagrebačkom kampusu Algebre u utorak, 23. svibnja 2023. u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i ministar rada, mirovinskoga sustava i socijalne skrbi RH Marin Piletić.

Industrija razvoja videoigara (game development) perspektivna je i donosi značajne prihode diljem svijeta, a samo u 2022. godini globalni prihod industrije iznosio je 184,4 milijarde dolara. Očekivanja idu u istom smjeru pa bi tako do 2025. godine globalni prihod trebao doseći čak 300 milijardi dolara, što ovu industriju čini jednim od najunosnijih i najbrže rastućih sektora svjetske ekonomije.

Algebra je prepoznala potencijal ove industrije te je razvila novi studijski program koji je nedavno dobio pozitivno ocjenu od Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Novi studijski program Algebre usmjeren je na pružanje suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara uključujući programiranje, stvaranje iskustva igranja, 3D dizajn, marketing i poslovno planiranje.

Na konferenciji će biti predstavljene sve karakteristike novog studijskog programa uključujući nastavni plan i program, predavače i suradnju s poslodavcima s posebnom pozornosti na suradnji sa stručnjacima iz industrije, koja je strateški važna za povezivanje studenata Algebre s poslodavcima.

U uvodnom dijelu događanja Igor Margan, voditelj Algebrinog studija razvoja računalnih igara, predstavit će novi prijediplomski studij, a zatim će se održati panel-rasprava pod nazivom Game changers  Kako angažirati i zadržati novu generaciju kreatora igara. Na panelu će biti prisutni stručnjaci iz ICT i game development industrije, kao i predstavnici Klastera hrvatskih proizvođača videoigara (CGDA).

Tijekom konferencije bit će najavljena mogućnost osvajanja stipendije za učenike koji se istaknu izvrsnošću u školovanju, u suradnji s brendom White Shark. Također, bit će potpisan sporazum o suradnji s industrijskim liderima – tvrtkama koje su zainteresirane za pružanje stručne prakse studentima Algebrinog novog studija razvoja računalnih igara.

Za potvrdu dolaska na konferenciju, molimo vas da se obratite na donje kontakte ili putem prijavnice dostupne na web-stranici.
FOTO: ALGEBRA, PRESS