LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo unutarnjih poslova

MUP raspisao natječaj za upis učenika za zanimanje policajca

Upisuje se 150 učenika za upis u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 20 učenika u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2024/2025.

Upisuje se 150 učenika za upis u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 20 učenika u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2024/2025.

Policijska škola „Josip Jović“ raspisala je natječaj za upis 150 učenika za upis u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 20 učenika u treći razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2024/2025.

Mogu se prijaviti kandidati koji pohađaju ili su završili drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 (gimnazijski programi te strukovni obrazovni programi na razini 4.2) u Republici Hrvatskoj, piše na stranici ministarstva.

Upisati se mogu hrvatski državljani, a oni koji se školuju u inozemstvu, provest će se postupak po zahtjevu za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija zbog nastavka srednjoškolskog obrazovanja.


Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati:

  • završen drugi razred srednje škole
  • završen prvi i drugi razred s općim uspjehom najmanje dobar
  • imati ocjenu iz vladanja najmanje dobar
  • ne biti stariji od 19 godina s danom početka nastave
  • imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
  • udovoljiti zahtjevima profesionalne selekcije
  • imati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
  • biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe
  • ne biti član/članica političke stranke.
 

Dokumentacija za prijavu: 

  • popunjen obrazac prijave na natječaj (uz navođenje podnosi li se prijava za Ministarstvo unutarnjih poslova ili Ministarstvo pravosuđa i uprave ili za oba Ministarstva)
  • ako predajete prijavu putem sustava e-Građani, obrazac prijave popunjavate putem prijave na sustav e-Građani
  • ako podnosite prijavu putem pošte, dužni ste priložiti i popunjeni obrazac prijave koji se može naći na web-stranicama Ministarstva unutarnjih poslova
  • preslike svjedodžbe prvog razreda srednje škole i ovjereni prijepis ocjena drugog razreda srednje škole iz e-Dnevnika
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili preslika osobne iskaznice ili preslika putovnice)
  • dokaz o mjestu prebivališta (preslika osobne iskaznice)
  • dokaz prava prednosti pod jednakim uvjetima pri upisu (preslika rješenja, odnosno potvrde o priznatom statusu na koji se kandidat u prijavi poziva; pripadnici nacionalnih manjina nisu obvezni dostavljati dokaz o nacionalnoj pripadnosti).
 
Odabir kandidata za upis izvršit će se temeljem ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata profesionalne selekcije, tjelesne motoričke sposobnosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti.

U ime maloljetnih kandidata prijavu na natječaj putem sustava e-Građani podnose njihovi roditelji/zakonski zastupnici. Prijavu na natječaj možete podnijeti i putem pošte na adresu:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“
Policijska škola „Josip Jović“
10 000 Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1
s naznakom „za natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ u 2024/2025. godini“
 
Oni koji ne podnesu pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja neće se smatrati prijavljenima na natječaj.

Prijave su otvorene od 8. travnja 2024. do 1. kolovoza 2024. godine. Više informacija doznajte na poveznici.

Također, na istoj je stranici ministarstva raspisan i natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca u 2024/2025. godini, a planira se upisati 500 polaznika.
FOTO: MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA