LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javnozdravstvena akcija

Mnogobrojna publika obučena u crveno, hashtag #nosicrveno preplavio društvene mreže

Brojna se publika u crveno odjevena okupila u Lisinskom u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru u žena. K tome, hashtag #nosicrveno preplavio je društvene mreže.

Brojna se publika u crveno odjevena okupila u Lisinskom u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru u žena. K tome, hashtag #nosicrveno preplavio je društvene mreže.

Svečanim okupljanjem u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog završena je ovogodišnja javnozdravstvena akcija Dan crvenih haljina. Za cilj je imala podizanje svijesti javnosti o moždanom udaru u žena.

Akciju su organizirali Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko neurološko društvo i Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Milana Bandića i Ministarstva zdravstva. Pozdravne riječi uzvanicima uputili su predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. Ines Strenja, izaslanica zaklade Hrvatska kuća srca dr. Ivana Portolan Pajić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč te uime organizatora prof. dr. sc. Arijana Lovrečić-Huzjan i prof. dr. sc. Zdravka Poljaković. Brojnu publiku koja je u Lisinski došla odjevena u crveno ili s barem jednim crvenim detaljem programom je vodila odlična Karmela Vukov Colić, a svojim sjajnim nastupima večer su oplemenile glazbene gošće Elis Lovrić, Antonella Malis i Zdenka Kovačiček.

Zvijezde večeri bile su žene koje su preboljele moždani udar – njih deset odlučilo je sudjelovati u akciji i svojim hrabrim i odvažnim djelovanjem potaknuti javnost na to da mnogo više razmišlja i govori o bolesti koja dolazi bez najave, pogađa sve životne dobi i ostavlja posljedice. Deset hrvatskih dizajnera darivalo je crvene kreacije. Hashtag #nosicrveno preplavio je društvene mreže, a podrška akciji stizala je od tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

– Neizmjerno smo zahvalni svima koji su nam dali podršku, a osobito svim sudionicima ove akcije – pokroviteljima, volonterima, sponzorima, umjetnicima koji su nastupili i dizajnerima, a najviše divnim ženama koje svojim primjerom najbolje pokazuju koliko je važno podići svijest javnosti o moždanom udaru. Već sada počinjemo s pripremama za sljedeću godinu i novi Dan crvenih haljina i pozivamo sve da nam se pridruže. – kaže prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva i članica Organizacijskog odbora Dana.

FOTO: ZEBRA KOMUNIKACIJE